Katso: Suomalaisvahti venyi yhteen NHL-kauden huimimmista torjunnoista – "Herra varjele!"

Kevin Lankiselta unelmapelastus viimeisellä minuutilla – Nashvillen maalin johto piti 0:48
Tämä Kevin Lankisen viimeisen minuutin pelastus on katsomisen arvoinen: "Yksi tämän kauden upeimpia torjuntoja."

Nashville Predatorsin Kevin Lankinen venytti yhden jääkiekon NHL-kauden maagisimmista pelastuksista viimeisellä minuutilla Columbus Blue Jacketsin vieraana. Predators piti näin 2–1-johtonsa.

Blue Jackets haki vimmatusti tasoitusta Predatorsia vastaan ilman maalivahtia. Predators-maalivahti Lankinen kuitenkin kesti ja venytti huimalla tavalla huippupaikasta ampuneen Johnny Gaudreaun laukauksen tielle.

– Mikä torjunta! Kevin Lankinen, hyvät naiset ja herrat. Ohiossa on sarjaryöstäjä, ja se sarjaryöstäjä, Ohion etsityin rikollinen Kevin Lankinen poimii tämänkin vielä haltuunsa, MTV Urheilun selostaja Julius Sorjonen sanoitti.

– Herra varjele! Yksi tämän kauden upeimpia torjuntoja.

Ihastele Lankisen torjunta ylälaidan videolta!

Lankinen torjui ottelussa kaikkiaan 32 kutia. Hänet onnistui ohittamaan vain 1–1-tasoituksen toisessa erässä maalannut Alexandre Texier. Predatorsin osumat iskivät Kiefer Sherwood ja Luke Evangelista, ja joukkue juhli 2–1-voittoa.

Blue Jacketsin maalilla huhkineelle venäläiselle Daniil Tarasoville tilastoitiin kovat 47 torjuntaa.