Katso kuvat: Nämä tähdet yrittävät pysyä epätoivoisesti nuorena

Osa tähdistä yrittää epätoivoisesti pitää yllä nuoruuden illuusiota. Maailmalla epäonnistuneita operaatioita kutsutaan kissa- ja tyynynaamoiksi. Plastiikkakirurgi kertoo, miksi operoidut kasvot näyttävät niin luonnottomilta.

Tara Palmer-Tomkinson on upea ilmestys. Nelikymppinen nainen on upeassa kunnossa, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että naisen kasvot eivät ole enää entisellään. Omituisen näköiset kasvot kielivät, että tähti on tehnyt jotakin luonnonkauneudelleen. Saman kohtalon ovat kokeneet myös lukuisien muiden naistähtien kasvot. Madonna, Priscilla Presley, Kylie Minogue, Carla Bruni-Sarkozy ja Joan Rivers ovat esimerkkejä tähdistä, jotka ovat korjauttaneet kasvojaan lukuisia kertoja.

Tähtien tarkoitus on näyttää nuoremmilta, mutta tosiasiassa he näyttävät vain hyvin erikoisilta. Ulkomailla tällaisia kasvoja kutsutaan nimellä "cat face" eli kissanaama tai "pillow face" eli tyynynaama. Tyynyä muistuttavat kasvot syntyvät liiasta täyteaineen, esimerkiksi Botoxin käyttämisestä, kun taas kissamainen naama on surullinen muistutus siitä, että täyteainetta on liikaa ja operaatiot on kaiken lisäksi tehty huonosti.

– Huimasti nousevat kulmakarvat syntyvät, kun Botoxia laitetaan liikaa, erityisesti keskelle otsaa. Tämä tekee otsasta hyvin sileän ja voi aiheuttaa kulmakarvojen keskiosan valahtamisen, plastiikkakirurgi Dirk Kremer kertoo Daily Mailille.

Kissamaisessa naamassa kasvojen muoto muuttuu. Poskipäät ovat leveät ja leuka kapea. Muoto tavoittelee nuoruuden illuusiota, mutta on tosiasiassa vain epäaidon näköinen.

– Kun käytetään liikaa täyteaineita, laajentuneet posket puristuvat silmiä päin saaden ne näyttämään pienemmiltä ja vinoilta. Tämä näkyy erityisesti, kun nainen hymyilee, Kremer kertoo.

Epäaitoja kasvoja näkyy kuitenkin yhä useammalla tähdellä. Tuntuu erikoiselta, että kukaan haluaisi vapaaehtoisesti näyttää keinotekoiselta.

– Täyteaineiden kohtuukäyttö voi olla todella nuorentavaa. Tähdet kokeilevat niitä ja saavat paljon kohteliaisuuksia. Joten he ajattelevat, miksen laittaisi lisää ja näyttäisi vielä paremmalta? Kremer kertoo.

Hyvä uutinen täyteaineita käyttäville on, että ne katoavat kasvoilta 4–18 kuukauden aikana. Botox kestää kasvoilla neljästä kuuteen kuukauteen.

Kuvat: Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja