Mainos

Katso kuinka lempi leiskui jo myskihärkäparin ensitapaamisella Korkeasaaressa – poikasia odotetaan kovasti

Korkeasaaren eläintarhan myskihärkänaaraan seuraksi kuljetettiin uros ruotsalaisesta eläintarhasta. Suojeltujen myskihärkien odotetaan lisääntyvän.

Korkeasaaressa on vuosien tauon jälkeen myskihärkäpari. Moskovan eläintarhassa syntyneen Korkeasaaren 3-vuotiaan myskihärkänaaraan seuraksi on tuotu 5-vuotias uros Järvzoon eläintarhasta Ruotsista.

Myskihärät ovat tavanneet ensimmäistä kertaa ja ensitapaaminen sujui odotetun lisääntymisen kannalta suotuisasti: uros seuraili naarasta kiinnostuneesti ja yritti astua tätä.

Myskihärkien odotetaan lisääntyvän, sillä laji kuuluu eläintarhojen yhteiseen suojeluohjelmaan ja tarhoissa on 80 myskihärkää.

Myskihärkänaaras tuotiin Korkeasaareen veljensä kanssa kesällä 2016. Viime joulukuussa uros kuljetettiin Ruotsiin pariksi paikalliselle naaraalle, ja Ruotsista tuotiin myskihärkäuros tänne.

Myskihärkä on jääkaudesta selvinnyt arktisen tundran laji, joka elää luonnonvaraisena Kanadassa Grönlannissa ja Alaskassa. Lajia on siirretty myös Norjaan ja Siperiaan.

Ilmastonmuutos on uhka lajille. Ympäristön lämpenemisen myötä leviävät taudit ja loiset voivat aiheuttaa tuhoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.