Katso kammottavat kuvat: Tämä lihava kissa on maailman painavin?

Meow-kissa voisi saada itselleen kyseenalaisen tittelin maailman lihavimpana kissana. Lihavuus koitui myös kissan kohtaloksi.

Sairaalloisen ylipainoinen Meow saattaa olla maailman lihavin kissa. Meow painaa 18 kiloa, kertoo metro.co.uk.

Kaksivuotias kissa painaa neljä kertaa tavallista kissaa enemmän, ja sen 87-vuotiaat omistajat joutuivat luopumaan siitä sen koon vuoksi. Meow on nyt Santa Fe Animal Shelterin eläinlääkärien huomassa – ja tarkalla dieetillä.

Lääkärien mukaan kissan paino on verrattavissa siihen, että ihminen painaisi yli 270 kiloa. Kissalla on kaikki ne terveysongelmat, joita sairaalloinen ylipaino aiheuttaisi ihmisellekin.

– Hän on hyvin kultainen, mutta hengästyy ja väsyy helposti. Hankimme hänelle raapimapuun, jossa on matolla päällystetty rengas, muttei hän saanut edes päätään sen läpi. Myöskään hankkimamme jättisuuri hiirilelu ei innosta, eläinsuojan puhemies BenSwan totesi.

Aiemmin maailman lihavimman kissan kyseenalaisella tittelillä on kruunattu australialainen Himmy-kissa, joka painoi 21,3 kiloa. Guinness World Records onkin lakannut jakamasta titteliä, jottei kannustaisi lemmikkien liikaruokintaa.


Meow-kissa menehtyi 5.5.2012 menehtyi ylipainon edesauttamiin sydän- ja keuhkovaivoihin.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox, Splash

Lue myös:

    Uusimmat