Katri Kulmuni kyseli Instagramissa, mitä al-Holin naisille ja lapsille pitäisi tehdä – Twitter-kohu repesi: "Seuraavaksi julkisia hirttäjäisiä?"

8:49
Video: Al-Holin leirin tilanne koettelee hallituksen rivejä – näin asiaa puitiin Huomenta Suomessa.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) teetti Instagram-tilillään äänestyksen siitä, mitä al-Holin naisille ja lapsille pitäisi hänen seuraajiensa mielestä tehdä. Kulmuni päätyi myöhemmin poistamaan julkaisun.

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) teki torstaina pahennusta aiheuttaneen Instagram-kyselyn al-Holin leiriläisistä. Kulmuni kysyi Instagram-tarinassaan seuraajiltaan, pitäisikö al-Holin leiriltä tuoda Suomeen vain lapset vai lapset ja äidit.

Pian kyselyn julkaisun jälkeen Kulmuni kuitenkin poisti sen, ja kertoi Twitterissä tavan olleen epäonnistunut. Kulmuni kirjoitti myös, että teema on puhuttanut kansalaisia kovasti ja asiasta on tärkeää käydä kansalaiskeskustelua sekä saada palautetta.

Kulmuni on sanonut keskustan kannan al-Holin leiriläisten kohtaloon olevan se, että nyt pitää selvittää, voidaanko leiriltä tuoda vain lapsia ilman äitejä.

Twitter repesi – "mitä seuraavaksi, julkiset hirttäjäiset?"

Twitterissä Kulmunin kyselyä ei juurikaan arvostettu. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin Euroopan mediajohtaja Andrew Stroehlein kommentoi viestintäkömmähdystä muun muassa näin:

– Todellako, Suomi? Tämä on kauheaa, jos totta. Valtion tulisi kunnioittaa kansalaistensa oikeuksia kaikissa tapauksissa, eikä tehdä elämän ja kuoleman kysymyksistä kansanäänestyksiä sosiaaliseen mediaan. Mitä seuraavaksi? Huutoäänestyksellä järjestettäviä julkisia hirttäjäisiä?

Twiiteissä paheksuttiin myös Kulmunin tapaa reagoida negatiiviseen palautteeseen, minkä lisäksi julkaisun arveltiin saavan negatiivista kansainvälistä huomiota.

– "Herätti pahennusta." Etkö siis itse näe mitään ongelmaa tämänkaltaisissa äänestyksissä? kysyi esimerkiksi mediavaikuttaja Emmi Nuorgam.

– Noh, ainakin olet johdonmukainen. Anteeksipyynnöissä jatkuu sama linja, kuittaili koomikko Iikka Kivi.

– Sen pituinen kuherruskuukausi kansainvälisessä mediassa tällä hallituksella. Ihan kuin Keskustassa olisi oikein mietitty, voisko jotain tehdä tälle pääministerin saamalle positiivisella huomiolle, kommentoi toimittaja Samuli Suonpää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja