Mainos

Katosi pesulareissulla – 150 vuotta vanha häämekko löytyi somen ansiosta

2:36

Liki puolitoista vuosisataa vanha häämekko on palautunut takaisin omistajalleen, kun somen etsintäkuulutus näytti tehonsa.

Mekko, jota Tess Newall käytti hääpäivänään, kuului hänen isoisoisoäidilleen, ja oli kuulunut perheelle jo liki 150 vuoden ajan. Mekko kuitenkin katosi kuivapesulareissullaan viime vuoden lopulla.

Newall kertoo, että hänen äitinsä paljasti itku kurkussaan helmikuun alkupuolella, että mekko oli hävinnyt. Mekko oli syyskuussa viety kuivapesulaan Newallin ja hänen aviomiehensä, Alfredin, palattua häämatkaltaan.

– Meille kerrottiin, että kestäisi kolme kuukautta ennen kuin mekko olisi valmis. Ja isäni, jolla pesulalippu oli, ei ollut kuullut mitään, eikä saanut ketään kiinni puhelimella. Joten hän meni tammikuussa katsomaan pesulaan, mistä oli kyse, ja se olikin säpissä. 

Newall kertoo, että Edinburghissa sijaitseva pesula oli mennyt nurin jo lokakuussa eli kuukausi sen jälkeen, kun mekko oli sinne viety.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Newall koki tapauksesta syyllisyyttä järkeiltyään, että jos hän ei olisi käyttänyt mekkoa, se ei olisi kadonnutkaan. Järkyttynyt Newall kirjoitti asiasta Facebookiin, ja sai valtaisan vastausryöpyn. Etsintäkuulutusta jaettiin yli 300 000 kertaa.

Mekon saaman huomion myötä kuivapesulan vuokraisäntä otti naiseen yhteyttä, ja kertoi löytäneensä puvun kasasta pesulan lattialta.

Newallin perhe on ikikiitollinen ihmisille, jotka jakoivat Facebook-päivitystä ja levittivät sanaa kadonneesta mekosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.