Kätilön menestys jatkuu – kilpailee kahdella festivaalilla Kaliforniassa

Antti J. Jokisen ohjaama Kätilö on valittu kaikkiaan 11 kansainvälisen festivaalin viralliseen ohjelmistoon tai kilpasarjaan.

Kotimainen suurelokuva Kätilö on valittu Santa Barbaran kansainvälisen elokuvafestivaalin sekä San Josen Cinequest-festivaalin ohjelmistoon.

Antti J. Jokisen ohjaaman Kätilön festivaalimenestys on ollut poikkeuksellista, sillä se on valittu kaikkiaan 11 kansainvälisen festivaalin viralliseen ohjelmistoon tai kilpasarjaan.

Elokuva on voittanut myös useita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esimerkiksi elokuvan naispääosan näyttelijä Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa.

Kätilö voitti myös Belgiassa kansainvälisellä historiallisten elokuvien festivaalilla Grand Prix’n, eli parhaan elokuvan palkinnon, minkä lisäksi Kosonen voitti samalla festivaalilla parhaan naisnäyttelijän palkinnon. 

Suomessa elokuva on ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi kolmessa eri kategoriassa. Ehdolla ovat Krista Kosonen parhaasta naispääosasta, Pirkka-Pekka Petelius parhaasta miessivuosasta ja Rauno Ronkainen F.S.C. parhaasta kuvauksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat