Mainos

Katainen välikohtauksesta: Ihmisiä voitava edelleen tavata kaduilla

– Vaalitilaisuudessa nuori henkilö tuli vastaan, otti veitsen esiin ja sitten tilanne olikin jo ohi, kuvailee pääministeri Jyrki Katainen (kok.) eilisiä Turun tapahtumia Huomenta Suomessa.

Poliisitutkinta on kesken, joten Katainen ei halunnut kommentoida tapahtumia tarkemmin. Hän kuitenkin totesi, että turvajärjestelyt toimivat ja tilanne oli ohi nopeasti.

– En ole kovin kiinnostunut spekuloimaan tai mässäilemään tällä aiheelle sen enempää, sillä emme tiedä minkälaisia vaikutuksia tällä kunkin mielialoihin on.

Lisäksi pääministeri painotti, että suomalaisessa kulttuurissa erityisen hienoa on, että poliitikot voivat tavata ihmisiä kadulla kasvotusten.

– Kyllä suomalainen elämänmeno on kertakaikkisen hieno juttu. Minulla tässä tehtävässä, edeltäjilläni ja toivottavasti seuraajillani, on mahdollista tavata ihmiset lähellä, keskustella heidän kanssaan. Ja tämä on sellaista pääomaa mitä monessakaan Euroopan maassa ei ole.

– Poliitikot ja ihmiset ovat kadulla, esimerkiksi vaalitapahtumissa, lähekkäin. Välillä huudetaan, välillä halataan ja välillä otetaan kaverikuvia. Tästä en haluaisi luopua.

– Olen matkustellut aika paljon ja esimerkiksi espanjalaislehden toimittaja oli ymmällään, kun kävimme läpi minkälaista poliitikon elämä Suomessa on. Saamme palautetta ihmisiltä kasvokkain mikä on tehty oikein, mikä väärin.

– Jos tätä ei olisi, lukisin virastossa papereita ja kuvittelisin elämän olevan juuri kuten papereissa kirjoitetaan.

Katso pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) haastattelu: (Huomenta Suomi 23.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.