Kasvomaskien käyttöönottoa suositellaan harkitsemaan esi- ja alakouluissa pääkaupunkiseudulla

3:15
Katso yllä oleva video: Kuinka hyvin erilaiset kasvomaskit todella suojaavat? Yskivä robottipää paljastaa suojaimien heikkoudet.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittaa kuntia harkitsemaan kasvomaskin käyttöönottoa esi- ja alakouluissa.

Koordinaatioryhmä päivitti alueellisia suosituksia eilen. Sen myötä maskeja suositellaan harkitsemaan myös 6–11-vuotiaiden käyttöön.

Yli 12-vuotiaiden osalta kasvomaskin käyttöä suositellaan aina paikoissa, joissa on muita ihmisiä.

Ainakin Keski-Uudenmaan sote päätti jo eilen laajentaa maskisuositusta koskemaan kaikkia alakoulun oppilaita ja iltapäiväkerhotoimintaa.

– Maskeja voidaan käyttää myös esiopetuksessa, esimerkiksi jos esiopetuksen ryhmä toimii koulun yhteydessä, Keusoten tiedotteessa todetaan.

Keusote kertoo, että maskeja otetaan käyttöön kunnissa sitä mukaa, kun niitä saadaan kouluille.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi eilen Helsingin Sanomille, että Helsinki, Espoo ja Vantaa päättävät maskisuosituksen laajentamisesta alakouluikäisiin todennäköisesti torstaina.

Mäkijärvi totesi HS:lle, että suosituksen taustalla on Turussa saadut hyvät kokemukset. Hänen mukaansa altistumistapauksia on saatu vähennettyä, kun maskit ovat olleet käytössä 6–11-vuotiailla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja