Kasviskeitto ja myslimuffinsit

Kasviskeitto ( 4 annosta )

  • 1,5-2 l kasvislientä tai vettä
  • 2 sipulia
  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsaa
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • ripaus cayennenpippuria

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu kattilassa. Lisää porkkanat ja perunat. Lisää lientä niin että kasvikset peittyvät ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kesäkurpitsat ja pavut ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile esim. pestokastikkeen kera.

Myslimuffinsit ( 4 annosta )

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 200 g sulatettua voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kanamunaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 dl mysliä

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja yhdistä ne muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu jäähtynyt voi, maito sekä mysli. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa n.20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Reseptit:Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat