Kasviksia ja naudanlihaa currykookoskastikkeessa

toim. Kati Nappa

400 g naudan paistia tai suikalelihaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1/2-1 rkl punaista currytahnaa
n. 500 g kasviksia
( paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, purjoa tai pakastevihanneksia)
1/2-1 rkl valk. tai ruskeaa sokeria
1-2 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta
(1 iso chilin palko)
tilkka sitruunan tai limen mehua
basilikan lehtiä

Jos käytät paistia leikkaa se suikaleiksi tai pieniksi ohuiksi viipaleiksi. Lorauta osa kookosmaidosta wokkiin tai paistokasariin ja keitä hetki kokoon.
Lisää currytahna ( valmista maustetahnaa, jossa on mm. inkivääriä, galangaa, valkosipulia, sipulia, chiliä...) ja anna sen kiehahtaa. Lisää loput kookosmaidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihapalat. Paistiviipaleet kypsyvät lyhyessä ajassa, mutta suikaleliha vaatii usein 20-30 minuuttiakin.
Suikaloi tai paloittele kasvikset. Jos käytät porkkanaa tai muuta kovempaa kasvista, leikkaa se ohuiksi penneiksi, jotta kypsyminen tapahtuu samanaikaisesti esim. kesäkurpitsan ja paprikan kanssa. Lisää ne wokkiin heti paistiviipaleiden jälkeen tai sen jälkeen kun suikaleliha on kypsynyt noin 15 min.
Mausta sokerilla, kalakastikkeella ja limemehutilkalla. Lisää ruoan pinnalle vinottain suikaloituja chilipaloja ( poista siemenet, muista huolellinen käsien pesu) ja tuoreita basilikanlehtiä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kera.

Lue myös:

    Uusimmat