Mainos

Kasvien hoito-ohjeet

Jaloritarinkannus - Delphinium-hybr.

Jaloritarinkannukset istutetaan tuoreeseen, syvämultaiseen ja runsasravinteiseen maahan. Kasvupaikaksi valitaan aurinkoinen tai puolivarjoinen paikka, ei kuitenkaan paahteeseen. Lannoitetaan jo ennen istutusta hyvin, noin 100 g täyslannoitetta / m2 vuodessa. Kuivina kausina kastellaan ja tarvittaessa kasvit tuetaan. Kukinnan jälkeen leikataan lähes maan tasalle, jolloin kasvit kukkivat uudelleen.

Tarhapäivänlilja - Hemerocallis-hybr.

Maan suhteen vaatimaton tarhapäivänlilja viihtyy kuitenkin parhaiten runsasravinteisessa savimaassa, auringossa ja puolivarjossa. Varjostuksen lisääntyessä kukinta heikkenee.

Tuoksuköynnöskuusama - Lonicera caprifolium, menestymisvyöhyke I-III

Voimakastuoksuinen tuoksuköynnöskuusama on yksi suosituimmista kukkivista köynnöksistämme. Eteläisestä alkuperästään huolimatta se on menestynyt hyvin rannikolla Vaasaan ja sisämaassa Etelä-Hämeeseen ja Etelä-Savoon asti. Taimet istutetaan ravinteikkaaseen, kalkittuun maahan samaan syvyyteen kuin ne ovat kasvaneet taimistolla. Niukasta haaroittuneet köynnöstentaimet leikataan istuttaessa 20-30 sentin korkeudelta maan pinnasta, terveen silmun yläpuolelta. Syksyllä istutetut köynnökset leikataan seuraavana keväänä.

(Pioni 5.5.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.