Mainos

Kasvaville pk-yrityksille pääomarahasto

Kasvaville pk-yrityksille on tarjolla uusi rahoituslähde. Sitra ja Suomen Teollisuussijoitus perustavat pääomasijoitusrahaston, joka sijoittaa uusiin, alkuvaiheessa oleviin yrityksiin, joilta odotetaan voimakasta kasvua. Rahaston tavoitteena on nostaa sijoitettava pääoma 400 miljoonaan markkaan ensi vuoden aikana.

Rahaston osapuolet ovat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto Sitra ja Suomen Teollisuussijoitus. Uutta rahastoa hallinnoi Sitra Technology Management -yhtiö, jonka Sitra ja Teollisuussijoitus omistavat.
-Koko rahaston toiminta suuntautuu kenttään, jossa ydinarvoja ovat yrittäminen ja sitä kautta kasvaminen, onnistuminen ja menestyminen. Tässä rahastomallissa yrittäjät työskentelevät yrittäjien kanssa, hallintoyhtiöön Sitrasta valittu johtaja Matti Turunen sanoo.

Sitra, josta eduskunta vastaa, tekee pääomasijoituksia kotimaisiin ja kansainvälisiin teknologiayrityksiin. Sitran toiminta rahoitetaan pääasiassa kahden miljardin markan sijoitusomaisuudesta saatavilla tuotoilla sekä rahoitustoiminnan tuotoilla.

Pari vuotta sitten aloittanut Suomen Teollisuussijoitus sijoittaa valtionyhtiöiden yksityistämisestä saatuja varoja pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yhtiön sijoitettavissa olevat varat ovat noin 605 miljoonaa markkaa. Yhtiön omistaa valtio.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.