Mainos

Käsittämätön karhumies työntää päänsä kontion kitaan: "Villieläimet ovat elämäni"

“En koskaan pelännyt karhuja, vaan ne ovat aina kiehtoneet ja lumonneet minua”. Näin kertoo Hollywoodin tunnetuin karhukouluttaja Doug Seus.

Doug kertoi USA Todaylle vuonna 2014 antamassaan haastattelussa, että eläimen kouluttaminen vaatii kärsivällisyyttä, lämpöä ja toveruutta.

– Tämä on intohimoni, 74-vuotias Doug sanoo.

Doug on aina rakastanut eläimiä. Vuonna 1977 hänelle ja hänen vaimolleen Lynnelle syntyi lapsi – samana vuonna toisen sylissä poseeraa viisiviikkoinen Bart-karhunpoikanen.

Doug on onnistunut kääntämään rakkautensa eläimiin legendaariseksi uraksi. Hänen kouluttamansa karhut ovat esiintyneet monissa elokuvissa; esimerkiksi Brad Pittin kanssa elokuvassa Intohimon tuulet.

Bart 2 oli orpo karhunpentu

Doug Seus perusti vuonna 1973 vaimonsa kanssa Wasatch Rocky Mountain Wildlife -yirtyksen, jonka tarkoituksena on kouluttaa villieläimiä. He aloittivat koirien, kissojen, susien ja hevosten kanssa.

Pikku hiljaa mukaan tuli muitakin; kojootteja, kotkia, kettuja, pesukarhuja. Mutta vasta karhu – Bart the Bear 1 – nosti heidät julkisuuteen. Bartista tuli tähti.

Bart rakasti esiintymistä aina siihen saakka, kun kuoli syöpään vuonna 2000 kesken dokumenttiprojekti Growing Up Grizzlyn kuvaamisen. 

Doug ja Lynne kuitenkin saivat silloin hoidettavakseen kaksi orpoa karhunpentua, jotka olivat kuin ihmeen kaupalla selvinneet Alaskan metsissä niiden emon kuoltua sala-ampujien luoteihin.

Naaraspuolinen pentu nimettiin Honeybumbiksi ja uros on nimeltään Bart 2 – kantaen näin mukanaan legendaarisen ensimmäinen karhutähden perintöä. Bart 2 on esiintynyt muun muassa suositussa Game of Thrones -sarjassa. 

Bart 1 on jopa päässyt kerran lähes jakamaan Oscareita. Doug Seus auttoi vähän – ja lopun hoiteli näyttelijä Mike Myers

Doug käsittelee karhuja käsittämättömällä tavalla. Hän painii niiden kanssa, antaa niiden suukottaa ja jopa napata hänen päänsä leukojen väliin.

Karhujen kouluttaminen ei ole miehelle pelkkä työ. Hän ei voisi kuvitellakaan elämää ilman karhujaan. 

– Villieläimet ja erämaa ovat minun elämäni. 

Bart-karhusta on kertonut kiehtovalla videojutulla myös muun muassa ABC News

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.