Kärppien tuhovitja pystyy vieläkin parempaan? - "Parasta ei ole nähty"

Kärppien ykköskenttä on joukkueen syömähammas. Jatkossa pistetehtailu saattaa olla entistä hurjempaa.

Oululaisten kärkivitja on ollut tehokkaalla pelipäällä. Kärppien kivikovan ykkösnyrkin muodostavat laitahyökkääjät Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja sekä sentteri Kyle Turris.

Haataja on koko liigan pörssiykkönen tehoin 12+9 ja vain 12 ottelua pelannut Huml löytyy vitostilalta saldolla 3+15. NHL-apu Turris on kirjauttanut viiteen peliin yhtä monta pistettä.

Runsaasta pistekertymästä huolimatta Haataja uskoo, että parempaa on luvassa.

- Turris on erilainen sentteri, kuin mitä itselläni on aiemmin ollut. Hän on todella suoraviivainen kaveri, Haataja kertoo MTV3.fin haastattelussa.

- Hyökkääjien pitäisi olla suurin piirtein samalla tasolla. Usein hän on jo menossa keskialueella, kun muut ovat vielä omassa päässä, Haataja havainnollistaa.

Yksi olennainen tekijä tälle on se, että kanadalainen on tottunut pieneen kaukaloon ja nopeaan pelin kääntämiseen. Euroopassa kiekko ei ole välttämättä yhtä intensiivistä.

- Koko ajan tässä opimme harjoitusten ja pelien kautta. Vielä hetki, niin löydämme toisemme entistä paremmin. Parasta ei olla vielä nähty, pörssikärki vakuuttelee.

Lauantaina pisteittä jäänyt trio yrittää löytää jälleen maalijyvän, kun oululaiset vierailevat illalla SaiPan kotiaskissa.

Lue myös:

    Uusimmat