Kärppien koronatapaus varmistui kesken SM-liigaottelun – kapteeni Mika Pyörälä avaa, mitä taustalla tapahtui: "Kyllähän se pysäytti"

3:27
Videolla kuvaa lauantain Tulosruudusta, jossa vieraana oli Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

SM-liigajoukkue Oulun Kärpät on tällä hetkellä karanteenissa kahden koronatapauksen takia. Ensimmäinen positiivinen testitulos varmistui perjantaina, jolloin Kärpät vieraili KalPan luona Kuopiossa. Oululaisseuran kapteenin Mika Pyörälän mukaan Kärpät pitää tiukasti kiinni siitä, että kaikki sen joukkueen jäsenet noudattavat määrättyjä ohjeita.

Kärpissä ensimmäisen positiivisen koronanäytteen antanut jäsen oli ollut sivussa joukkueen toiminnasta 14.10. lähtien. Kyseinen jäsen ei matkannut Kuopioon, jossa Kärpät kohtasi 16.10. KalPan.

Positiivinen koronatulos varmistui saman päivän SM-liigakierroksen aikana.

– Pelaajille asiasta kerrottiin pelin jälkeen, Kärppien kapteeni Mika Pyörälä sanoo MTV Urheilulle.

– Ei siinä ollut sitten mitään sen ihmeellisempää. Kamat kasaan, bussiin ja kohti Oulua, Pyörälä jatkaa perjantain tapahtumista.

Kärppien joukkue asetettiin karanteeniin, joka oli aluksi voimassa 24. lokakuuta saakka. Ensimmäisen tartunnan myötä koko muu joukkue ja henkilöstö kävivät testeissä, joista varmistui toinen positiivinen tapaus.

Kärpät on nyt karanteenissa 26.10. asti. Karanteenin takia Kärppien kolme kotiottelua ja yksi vierasottelu joudutaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan.

Kärppien kapteenin Pyörälän mukaan positiiviset tapaukset ottivat koville.

– Kyllähän se pysäytti, kun tuollainen tuli lähelle. Toki, henkisesti sitä osasi vähän varautua siihen, että tuollainen saattaa tulla eteen jossain vaiheessa. Mutta kyllä se pysäytti ja veti mielen matalaksi. Ei siinä auttanut muuta kuin kääntää katseet eteenpäin.

– Nyt täytyy vain pitää mieli ja kroppa virkeänä.

Miten se onnistuu?

– Jokainen ammattilaisurheilija löytää kyllä keinonsa siihen, että miten pystyy pitämään itsensä iskussa. Tässä voi käyttää omaa kroppaa painona ja niin edelleen. Ja tuolla on vaikka kuinka paljon mettää, jossa voi temmeltää maski päässä ja turvavälejä noudattaen. Siellä pystyy huoltamaan sitä mentaalipuolta. Ja tässä voi nyt katsella vanhoja pelejä nauhalta tai kurkkailla, että miten muut pelaavat, Pyörälä avaa.

Kärppien sisällä on painotettu sitä, että jokainen joukkueen jäsen noudattaa määräyksiä.

– Koronatesti oli sellainen, minkä jokainen halusi tehdä, jotta sai varmistuksen siitä, että missä mennään. Nyt pidetään määräyksistä kiinni. Karanteenin aikana ei saa liikkua väkijoukon keskellä. Kävelylenkin tai juoksulenkin voi tehdä maski päässä ja turvavälejä noudattaen. Pidetään huoli siitä, että mennään ohjeiden mukaan.

Mutta se, miten karanteenijakso vaikuttaa Kärppien iskukykyyn, on arvoitus.

– Siitä on vaikea sanoa yhtään mitään. Sittenhän sen näkee, kun kokoonnumme taas yhteen. Mutta olen ihan varma, että jokainen ammattilainen osaa pitää itsestään huolta tässäkin tilanteessa, Pyörälä vakuuttelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja