Kärpät pesi jumbo-SaiPan todella tylyin lukemin, tulikuuma HIFK kompuroi Nordiksella – näin SM-liigassa pelattiin torstaina

Ville Koivunen hurjana Lappeenrannassa – Kärppä-nuorukainen iski hattutempun 2:34

Jääkiekon SM-liigassa torstain kierroksella ohjelmassa oli kaksi ottelua.

Illan todellinen tapahtumanäytelmä nähtiin Lappeenrannassa, kun sarjajumbo SaiPaa vietiin pahemman kerran. Kärpät riemastui erityisesti toisessa erässä, kun se takoi kiekon viidesti kotijoukkueen verkkoon.

Tässä vaiheessa numerot olivat todella tylyt: 0–8.

SaiPa kavensi kolmannessa erässä Aaron Irvingin ja Ville Meskasen osumilla. Kärpille lopulta 8–2-voitto.

Illan ykkösnimi oli Kärppien Ville Koivunen, joka iski hattutempun ja alusti yhden osuman (3+1).

Koivusen illan kaikki maalit jutun yläreunan videolla.

Kärpät nousi voiton myötä sarjassa kuudenneksi ohi KalPan. Oululaisjoukkue (69 pistettä) on enää pisteen päässä viidentenä olevasta Pelicansista (70).

SaiPa on hävinnyt nyt kuusi edellistä otteluaan. Se on napannut 43 ottelusta 38 pistettä.

Helsingissä tulikuuma HIFK ei saanut kunnolla hanoja auki ottelussa KooKoota vastaan.

Vieraat siirtyivät avauserässä johtoon, kun Kalle Loponen tinttasi kiekon takanurkkaan.

Hetki tästä ja HIFK nousi rinnalle. Asialla oli nuorten MM-kisoissa nähty hyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki.

Sen jälkeen maalinteko tuotti tuskaa molemmille joukkueille. Ratkaisu syntyi vasta voittomaalikisassa.

Siellä Linus Anderssonin onnistuminen toi KooKoolle 2–1-voiton.

HIFK on sarjassa sijalla yhdeksän. Se on napannut 42 ottelusta 63 pistettä.

KooKoo on sijalla 12. Sen ero pudotuspeliviivan päällä olevaan Jukureihin on neljä pistettä.