Kärpät nousi dramaattisella tavalla tasoihin ottelun lopussa – Karri Kivi ihmetteli: "Hakanpää meni siitä läpi"

Kärppien 4–3-jatkoerävoitto Ilveksestä puolivälierien avauspelissä oli jännitysnäytelmä alusta loppuun. Ilves oli lähellä voittoa varsinaisen peliajan lopussa ja myös jatkoerässä.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ihmetteli pelin jälkeen Kärppien ajassa 59.13 syntynyttä tasoitusmaalia, joka hyväksyttiin kahden videotarkastelun jälkeen.

Tilanteessa Kärppien Jani Hakanpää ja Ilveksen maalivahti Lukas Dostal törmäsivät maalialueella hetki ennen osumaa. Ilveksen Arttu Ruotsalainen oli kiinni Hakanpäässä törmäyshetkellä (videoa pääkuvan kohdalla).

–  Mielestäni Hakanpää antoi mennä siitä läpi. Eivät tuomarit päätöstä selitelleet, Kivi kertoi rauhallisesti.

Kolmannen erän ja jatkoerän kaikki neljä jäähyä vihellettiin Kärpille, mutta Ilves ei onnistunut tekemään pelissä yhtään ylivoimamaalia. Teemu Kivihalmeen alivoimamaali jatkoerässä syntyi Jussi Jokisen huitomisjäähyn aikana.

Ennen ratkaisua Kärppien Oskar Osala pääsi alivoimalla kaksikin kertaa yksin läpi, joten Ilveksen keskittyminen herpaantui pahasti ratkaisuhetkillä.

–  Tänään oli niin paljon ylivoimaa, että olisimme me saaneet ratkaistua toiseenkin suuntaan. Siinä oli huolimattomuutta, ja vähän keskittyminen meni, Kivi viittasi lopun ylivoimaan.


Lue myös:

    Uusimmat