- mansikoita - kokonaisia katkarapuja - anjovista - puikulaperunoita - sian sivua - musta nauhallinen miestenkenkä
Vihreän keittiön reseptit: Liekitetyt katkaravut
10 kpl kuorellisia katkarapuja 1 rkl sitruunanmehua 1/2 dl oliiviöljyä 1 valkosipulin kynsi viipaleina basilikaa
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Lisää katkaravut ja anna marinoitua 10 min. Grillaa kuumalla pannulla 1 min per puoli. Liekitä lopuksi konjakilla.
Katkarapuvarras
6 kpl kuorellisia katkarapuja 4 anjovisfilettä 1 dl öljyä 1 tl tomaattipyrettä ripaus cayannea pari tippaa tabascoa 1 valkosipulin kynsi viipaleinaPujota katkaravut ja anjovisfileet kahteen vartaaseen. Sekoita loput ainekset keskenään. Marinoi vartaita 10 min. ja grillaa 2 min.
Läskisoosi
150 g sian sivua 1 sipuli 1 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja 3 puikulaperunaa
Suikaloi sian siivu ja hienonna sipuli. Paista voissa, lisää vehnäjauho ja anna ruskistua. Lisää 3 dl vettä ja hauduta 10 min, lisää vettä tarvittaessa. Kuori ja keitä perunat.
Muna-anjovisleipä
1 siivu vaaleata leipää 5 anjovisfilettä 1 muna (keitetty)
Voitele leipäsiivu. Siivuta muna ja asettele leivälle.Laita vielä päälle anjovikset ja koristele ruohosipulilla.
Grillisikaa
150 g sian sivua 2 rkl öljyä ripaus cayannea 1 tl tomaattipyrettä 1 tl curryä 1/2 sokeria 1/2 paprikajauhetta pari tippaa tabascoa
Sekoita mausteet ja öljy. Sivele lihan pintaan ja grillaa grillipannulla 8 min per puoli.
Mansikkaunelma
1 dl kermavaahtoa maustettu sokerilla 1 dl pilkottuja mansikoitaSekoita keskenään ja tarjoile heti.
Mansikkacarpaccio
8 mansikkaa 2 rkl jugurttia 2 tl sitruunan mehua 1 tl hunajaa
Siivuta mansikat ohuiksi siivuiksi ja lado lautaselle.Sekoita lopuista aineksista kastike ja kaada päälle.