Mainos

Kari Laitinen: Nyt on työllistämisen aika

SDP:n puoluesihteeri Kari Laitinen odottaa työnantajajärjestöiltä näyttöjä niistä kymmenistä tuhansista työpaikoista, joita on luvattu syntyvän mm. tulopolitiikasta, työnantajan maksualennuksista ja uusista työlainsäädännön joustoista.

Laitinen sanoi tänään Forssassa, että Suomen talous on pikku hiljaa saavuttamassa tasapainoisemman vaiheen. Viime vuoden aikana on syntynyt 50 000 työpaikkaa, valtiontalouden velkaantuminen on saatu hallintaan ja kotitaloudet sekä yrittäjät voivat lainata rahaa varsin vakaalla korolla.

Laitinen huomautti, että tämän vuoden kevätkaudella luodaan perusta tulevalle kolmikantayhteistyölle ja samalla tulopolitiikalle.

Hallituksen tehtävänä on mm. tuoda eduskuntaan esitykset alle kuukauden mittaisten työsuhteiden sairausajan palkasta ja työeläketurvasta sekä valmistella esitys uudeksi koulutusvakuutusjärjestelmäksi.

Laitisen mukaan uusi koulutusvakuutus antaisi parhaimmillaan niin työttömälle työnhakijalle kuin työllistetyllekin henkilölle aiempaa turvatumman ja yksilöllisemmän kouluttautumismahdollisuuden.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.