Kari Jalosen Tshekki Ruotsin EHT-turnauksen voittoon – MM-kisoihin kovasta voittoputkesta

Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkue kukisti Sveitsin maalein 3–0 EHT-turnauksessa Tukholmassa ja sinetöi turnausvoiton. Entisen leijonaluotsin Kari Jalosen valmentama Tshekki voitti jo torstaina Ruotsin ja lauantaina Suomen.

Sveitsi oli Suomea vahvempi torstaina ja nipisti lauantaina pisteen Ruotsilta, joten päätöspäivä sunnuntain kohtaamisessa panoksena oli turnausvoitto. Sveitsi piti Tshekin maaleitta päätöserään saakka, mutta Tomas Kundratek iski 1–0-maalin ylivoimalla kolmannen erän alussa. Petr Holik tuplasi johdon erän puolivälin jälkeen, ja Jakub Vrana viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Karel Vejmelka piti maalinsa puhtaana 33 torjunnalla. Sveitsin Sandro Aeschlimann pysäytti kiekon 27 kertaa.

Tshekki on pelannut vahvasti valmistavissa otteluissa. Viidestä viimeisestä kamppailusta on tullut voitto. Viimeksi Jalosen joukkue on hävinnyt Suomelle Tshekin EHT-turnauksessa huhtikuun lopussa.

Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut alkavat perjantaina, joten EHT-turnaus päätti MM-leirityksen. Tshekki pelaa alkulohkonsa Tampereella esimerkiksi Suomen ja Ruotsin tavoin. Sveitsi kuuluu Helsingissä suosikki Kanadan haastajiin.