Mainos

Karalahden huumetuomio pysyi ennallaan

Helsingin hovioikeus piti voimassa jääkiekkoilija Jere Karalahden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Espoon käräjäoikeus oli langettanut 1 v 8 kk:n ehdollisen vankeusrangaistuksen. Hovi päätyi samaan, eikä muuttanut tuomiota.

Hovioikeuden mukaan Karalahti oli tietoinen päätekijöiden pyrkimyksestä hankkia huumausainetta sekä oman toimintanta rikosta edistävästä merkityksestä. Oikeuden mukaaan Karalahti oli rahoittanut amfetamiinin hankintaa Virosta 10000 eurolla. Koska huumelasti päätyi lähes kokonaan poliisin takavarikkoon, oikeus ei tuominnut Karalahtea menettämään valtiolle rahoitukseen käytettyä määrää.

Pääsyyte Karalahden osalta koski törkeää huumausainerikosta, mutta niin käräjäoikeuden kuin hovioikeuden oikeuden mukaan Karalahti syyllistyi vain avunantoon. Kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtala oli vaatinut Karalahdellekuutta vuotta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta

Karalahti oli kiistänyt syytteen. Hänen mukaansa kyse oli vain velkojen maksusta.

Hovioikeuden päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Yksi tuomareista olisi alentanut Karalahden tuomion yhteen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Tuomari oli sitä mieltä, että Karalahden taloudellinen tilanne oli huono ja 10000 eurosta osalla maksettiin velkoja. Tuomarin mukaan huumekauppaa rahoitettiin 7000 eurolla.

Päätekijöille yli 10 vuotta

Helsingin hovioikeus korotti yhden päätekijän vankeusrangaistusta. Bandidos-jengiin kuuluva Jari Tapani Penttinen sai 10 v 10 kk. Toinen Bandidos-jengiläinen Esa Jaakko Juhani Kolehmainen tuomittiin vankeuteen 10 v 4 kk:si. Hänen tuomionsa ei muuttunut.

Hovi tuomitsi kolmannen päätekijän Lasse Nikolas Martinezin 10 v 6 kk vankeuteen.

Lyhyempiä vankeusrangaistuksia langetettiin useita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.