Kansliapäällikkö: Koronan toisesta aallosta voi tulla voimakkaampi kuin ensimmäisestä – "Herkällä kynnyksellä laittaisin rajoituksia uudestaan päälle"

Kansliapäällikkö: Koronan toisesta aallosta voi tulla voimakkaampi kuin ensimmäisestä 7:16
Haastattelussa sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Sosiaali- ja terveysministeriössä arvioidaan parhaillaan, millainen mahdollisesta toisesta aallosta on tulossa. Edessä on myös puntarointi muun muassa maskien käyttämisestä.

Mahdollinen toinen aalto saattaa olla jopa kevättä voimakkaampi, toteaa kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

– Se voi olla jopa voimakkaampi kuin keväällä ja kevään osalta me emme edes tiedä, paljonko meillä väestössä on vasta-ainetta. Tällä hetkellä näyttää, että sitä ei kovin paljoa ole, kertoo kansliapäällikkö.

Varhila toivoo, että toinen aalto jäisi kuitenkin vain paikallisiksi tautiryppäiksi.

Elokuu tarkoittaa rajoitusten höllentämistä

Kuun vaihteesta alkaen yli 500 hengen tilaisuuksia saisi järjestää sekä ulko- että sisätiloissa. Lisäksi etätyösuositus päättyy. Varhila kantaa huolta tulevasta. 

– Hyvin herkällä kynnyksellä laittaisin näitä rajoituksia uudestaan päälle, jos näyttää siltä, että tautitilanteet lähtevät kasvamaan, Varhila ennakoi.

Joka tapauksessa Varhilan mukaan selvää on, että loppuvuonna hallitus toimii eri tavoin kuin kevään korvalla.

– Missään kohtaa en näkisi, että tulisi tällaisia laajoja kansallisia yhtenäisiä rajoituksia, vaan pyrittäisiin tekemään paikallisesti. Eli siinä kohtaa se ero on jo melkoinen.

Katso koko haastattelu artikkelin alussa olevasta videoklipistä.

Lue myös:

    Uusimmat