Kansanedustaja kohutusta lausunnostaan: Seuraavan kerran käytän sivistyneempää kieltä

Lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) on saanut runsaasti palautetta räväkästä lehtilausunnostaan, jossa hän vaati rikoksesta tuomituille turvapaikanhakijoille punaista leimaa takapuoleen ja maasta poistamista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen toteaa MTV:n uutisille, ettei Kopran sanavalinnoista voi oikein olla ylpeä, vaikka asia onkin oikea.

Kansanedustaja Jukka Kopra totesi Imatralainen-lehden haastattelussa, että turvapaikanhakija pitää poistaa Suomesta heti, kun käräjäoikeus on antanut tuomion.

– Kun on tällaisia mul***ja, se on punainen leima takapuoleen ja ulos maasta niin nopeasti kuin mahdollista, lateli Kopra.

Kopra kertoi MTV:n uutisille, että lausunto on poikinut yli sata yhteydenottoa.

– Palautteesta 95 prosenttia on ollut myönteistä ja loput 5 prosenttia kielteistä, arvioi Kopra.

Kopra kuitenkin myöntää, että muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Arto Satosen kritiikki lausunnon sanavalinnoista on aiheellista.

– Seuraavalla kerralla käyttäisin sivistyneempää kieltä, sanoi Kopra.

Satonen kiisti myös Koprean väitteen, jonka mukaan osa kokoomuksen eduskuntaryhmästä olisi niellyt monikulttuurisuusideologian madon koukkuineen päivineen.

– Koko ryhmä on varmasti sitä mieltä, että syyllistymisen rikokseen tulee vaikuttaa turvapaikansaannin edellytyksiin, linjasi Satonen.

Kansalaisia kiinnostaa

Kopran mielestä hänen saamansa palaute osoittaa, että asia on kansalaisille tärkeä.

– Kansalaiset kokevat, että rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat ovat ongelma, ja ettei sen korjaamiseksi ole tehty tarpeeksi, arvioi Kopra.

Kopra ihmettelee sitä, ettei rikoksiin syyllistyneitä ulkomaiden kansalaisia aina voida palauttaa kotimaihinsa. Perusteena voivat olla esimerkiksi uhkaava kuolemantuomio tai vastaanottajamaan haluttomuus.

Kopra ei täsmennä, vaatiiko hän suoranaisia tiukennuksia nykyisiin lakeihin.

– Ainakin asiasta on hyvä keskustella. Toivottavasti myös palautussopimukset saadaan kuntoon, toivoi Kopra.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja