Mainos

Kansallisteatteri tarjoilee syksyksi kuusi kotimaista

Kansallisteatteri on ottanut tosissaan tehtävänsä suomalaisen näyttämötaiteen kehittäjänä ja uutuuksien esittelijänä. Elokuun lopulla alkavan syyskauden ohjelmistossa on peräti kuusi kotimaista kantaesitystä, tuoreen pääjohtaja Mika Myllyahon tilaamina.

Kesätauon lopettaa Sofi Oksasen Kertomuksia keittiöstä teatterin pienimmällä näyttämöllä Omapohjassa. Tämä on Sofi Oksasen toinen Kansalliseen kirjoittama näytelmä - ensimmäinen Puhdistushan jalostui kirjaksi ja lähti ennennäkemättömään maailmanmenestykseen Kansallisen Willensaunasta vuonna 2008. Oksasen jälleen käsittelemä raskas aihe, henkinen väkivalta ja petytyn naisen kostonhimo on puettu huumorin kautta musiikkiin, jonka esittää sen säveltäjä Maija Kaunismaa. Erikoiseksi tuotannon tekee myös lavastus: näyttämölle heijastetaan kun Mikko Ijäs piirtää livenä lavastuksen joka kerran uudelleen.

Näytelmä laajenee myös kirjaksi. Kustantajana on Bonnier.

Saisiolta HOMO!

Suuren näyttämön suuruus on Pirkko Saision HOMO! Myllyaho oli kuullut kapakkajuoruna, että Saisio haaveili homoaiheisen musiikkinäytelmän tekemisestä.

- Mikäs sen ajankohtaisempaa, sanoi Myllyaho ja tilasi saman tien käsikirjoituksen.

Homohistorian esittely kristallisoitui musiikkinäytelmäksi, joka tekijä kutsuu häikäilemättömäksi oopperaksi ja kuumaveriseksi kantaatiksi.

- Tämä on taantua sekatyyliä, kertoi Pirkko Saisio ohjelmiston esittelytilaisuudessa.

Muut syyskauden esitykset ovat Hanna Brotheruksen Paperiankkuri, Elina Snickerin Maamme, Katja Krohnin Pikkujättiläinen ja Miika Nousiaisen Maaninkavaara. Kotimaisten lisäksi esitetään kaksi kansainvälistä klassikkoa: Samuel Beckettin Godota odottaessa ja Charles Dickensin Saiturin joulu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.