Kansallisooppera lopettaa yhteistyön seksuaalisesta häirinnästä syytetyn Jonas Rannilan kanssa

Kansallisooppera päättää yhteistyön kapellimestari Jonas Rannilan kanssa. Viestintäjohtaja Liisa Riekki vahvistaa asian MTV Uutisille.

Rannilan oli tarkoitus johtaa orkesteria marraskuussa ensi-iltansa saavassa Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperassa. Rannila, 35, debytoi Kansallisoopperan tuotannoissa johtamalla Taikahuilun esitykset vuosina 2022-23.

Long Play kertoi jutussaan "merkittävää uraa tekevästä klassisen musiikin ammattilaisesta", jota toistakymmentä julkaisun haastattelemaa ihmistä syyttää seksuaalisesta häirinnästä, joiden laatu on härskeistä kuvista suuseksiin. Rannila ilmoitti maanantaina Facebookissa olevansa henkilö, josta juttu kertoo.

Rannila toteaa päivityksessään muun muassa olevan tärkeää, että väärinkäytöksiin puututaan, eikä ongelmia jätetä käsittelemättä. Rannilan mukaan hän ei ole ymmärtänyt hiljalleen kehittyneen valta-asemanansa merkitystä yksityiselämässään. Rannila huomauttaa, että hän ei voi kuitenkaan allekirjoittaa häntä käsittelevän artikkelin väitteitä sellaisinaan.

Kansallisoopperan ja Rannilan yhteistyön päättymisestä kertoi ensimmäisenä Yle. Yle kertoi myös, ettei Rannila jatka myöskään Aleksanterin teatterissa toimivan Opera Boxin musiikillisena johtajana.

Rannila toimii myös Helsingin filharmonisen kuoron sekä Suomalaisen oratoriokuoron taiteellisena johtajana.

Korjattu juttuun 4.6. klo 9.00: Kansallisoopperan ja Rannilan yhteistyön päättymisestä kertoi ensimmäisenä Yle, ei Helsingin Sanomat Yle kertoi myös, ettei Rannila jatka myöskään Aleksanterin teatterissa toimivan Opera Boxin musiikillisena johtajana.

Lue myös:

    Uusimmat