Mainos

Kansallisooppera esiintyy Berliinissä

Suomen kansallisooppera vierailee Berliinin Deutsche Operissa alkaneella viikolla. Pääjoukko matkaa Saksan pääkaupunkiin huomenna. Kaikkiaan näyttävään vierailuun osallistuu yli kolmesataa oopperalaista: solisteja, kuoro ja orkesteri.

Ooppera esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Deutsche Operissa. Viemisinään Kansallisoopperalla on kolme teosta: Erik Bergmanin Det sjungande trädet eli Laulava puu, brittisäveltäjä Benjamin Brittenin Peter Grimes sekä konserttiesityksenä Sibeliuksen Kullervo-sinfonia. Laulava puu aloittaa vierailun keskiviikkona. Peter Grimes nähdään kahdesti ensi perjantaina ja lauantaina. Sibeliuksen Kullervo päättää Kansallisoopperan esitykset sunnuntaina 17. lokakuuta. Bergmanin Laulavan puun johtaa Kansallisoopperan entinen ylikapellimestari Ulf Söderblom, Peter Grimesin oopperan nykyinen ylikapellimestari Okko Kamu ja Kullervo-sinfonian Leif Segerstam, joka aloittaa samassa tehtävässä vuonna 2001.

Akateemikon ensimmäinen ooppera

Laulavan puun kantaesitys oli Kansallisoopperassa syyskuussa 1995. Oopperan on ohjannut Lisbeth Landefort ja lavastanut Seppo Nurmimaa. Teos oli arvostelu- ja yleisömenestys. Se sai runsaasti myös kansainvälistä kiitosta. Laulava puu levytettiin jo ennen kantaesitystä ja ehti tuoda säveltäjälle Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon vuonna 1994. Berliinin-vierailulla teoksen keskeisissä tehtävissä laulavat Peter Lindroos, kuningas, Ritva-Liisa Korhonen, prinsessa sekä Sauli Tiilikainen, narri. Ruotsalainen Charlotte Hellekant vierailee noitana. Esityksen koreografia on Aku Ahjolinnan. Akateemikko Erik Bergman on myös läsnä teoksensa ensi-illassa. Laulava puu esitetään nyt ensimmäistä kertaa Saksassa.

Peter Grimes ja Kullervo

Benjamin Brittenin Peter Grimes sai Kansallisoopperassa ensi iltansa vuosi sitten syyskuussa. Teoksen on ohjannut tshekkiläinen David Radok. Ihastusta herättäneen lavastuksen on suunnitellut britti Tazeena Firth. Peter Grimesin nimiroolissa vuorottelevat Berliinissä Jorma Silvasti ja ruotsalainen Lars-Erik Jonsson. Ellen Orfordin osan laulavat Kirsi Tiihonen ja Raili Viljakainen. Auntiena on Anna-Liisa Jakobsson ja Captain Balstrodena Esa Ruuttunen. Kullervon osan laulaa Raimo Laukka. Sisarena esiintyy Lilli Paasikivi. Edellisen laajan oopperavierailun ulkomaille Kansallisooppera teki Tukholmaan vuonna 1992.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.