Mainos

Kännykän salakuuntelu hyvin vaikeaa

Asiantuntijat vakuuttavat, että kännykkäpuheluiden kaappaaminen ilmasta on käytännössä mahdotonta.

Kännykkäpuhelut ovat usein arkisia, mutta joskus hyvinkin salaisia ja intiimejä. Erityisesti liike-elämässä salakuuntelusta voi aiheutua suurtakin vahinkoa. Kännyköillä puhuminen on kuitenkin varsin turvallista, sillä puhelinliikenteen salakuuntelu on erittäin vaikeaa.

Asiantuntijat vakuuttavat, että kännykkäpuheluiden kaappaaminen ilmasta on käytännössä mahdotonta. Suurvaltojen tiedustelupalveluilla on mahdollisuudet kuunnella vaikkapa YK:n pääsihteerin puheluja, mutta tavallisen kansalaisen ei tarvitse salakuuntelusta huolestua.

TeliaSoneran kehitysjohtajan Timo Ahomäen mukaan GSM-verkko on hyvin turvallinen.
-Salausjärjestelmä on hyvä. Täysin murtovarmaa ei ole olemassa, mutta GSM-salauksen purku vaatii aikamoisia laitteita, rauhoittelee Ahomäki.

Jos ei puhelinta voi salakuunnella, niin sitä voi kuitenkin käyttää salakuunteluun. Internetistä on ostettavissa tavallisen kännykän näköisiä viritettyjä puhelimia, joiden mikrofonin kautta pystyy kuuntelemaan puhelimen läheisyydessä käytävää keskustelua ilman että kukaan huomaa mitään. Kannattaakin huolehtia, ettei ympärillä loju ylimääräisiä kännyköitä ja että taskussakin on varmasti ikioma puhelin.

Tavallisille ihmisille helpoin ja ehkä kiusallisinkin tapa salakuunnella toisen puheluita on kuulla niitä puhujan vierestä. Suomalaisethan kailottavat luuriin lujalla äänellä mitä ihmeellisimpiä asioita.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.