Mainos

Kannabis käryää huomenna eduskuntatalolla

Joukko kannabisaktivisteja aikoo protestoida Suomen huumelainsäädäntöä vastaan polttamalla huomenna kannabista eduskuntatalon edessä.

Mielenosoittajat vaativat ensisijaisesti kannabiksen käytön, pienten määrien hallussapidon ja omaan käyttöön tapahtuvan kasvatuksen rangaistavuudesta luopumista.

- Vaadimme järjettömän kannabiskieltolain poistamista. Poliisilla on parempaakin tekemistä kuin kytätä, mitä huonekasveja ihmisillä on komeroissaan, sanoo Jaakko Mäki, yksi tapahtuman järjestäjistä.

- Emme tee kenellekään mitään pahaa. Emme ole rikollisia tai huumekauppiaita.

Hänen mukaansa mielenosoittajien tulevaisuuden tavoite on kannabiksen laillistaminen. Sitä Mäki ei itsekään usko tapahtuvan lähiaikoina.

Radikaalimarssiksi kutsutun tapahtuman järjestäjät esittävät verkkosivuillaan mallia, jossa kannabis saatettaisiin verotettavaksi päihteeksi tai käsikauppalääkkeeksi apteekkeihin, Alkoihin, luontaistuotteeksi tai erityisiin kannabiskahviloihin. Heidän mukaansa nykyinen tilanne on omiaan lisäämään rikollisuutta ja keskittämään viranomaisten voimavaroja pois vakavamman rikollisuuden torjunnasta.

Järjestäjät odottavat paikalle useaa sataa mielenosoittajaa. Kaikki heistä eivät aio osallistua kansalaistottelemattomuuteen. Mielenosoitusta varten on järjestetty bussikuljetuksia maakunnista.

Poliisi ei salli

Poliisi ei aio sallia huumausainerikokseen syyllistymistä mielenosoituksessa, sanoo komisario Lasse Jortikka Helsingin poliisista. Jortikan mukaan kannabiksen polttamiseen puututaan sikäli kuin resurssit antavat myöten.

- Tarvittaessa pidätämme huumausainerikokseen syyllistyvät pikkuhiljaa yksitellen.

Mäen mukaan mielenosoitus on rauhanomainen.

- Emme provosoi emmekä provosoidu.

Hänen mukaansa mielenosoitus on tarkoitus järjestää uudestaan vappuna, jos sitä ennen asiassa ei tapahdu muutosta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.