Mainos

Kangasalla toimivalle Attendon hoivakodille 200 000 euron uhkasakko: Asukkaita reilusti yli sallitun määrän, huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä kadonnut

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Kangasalla toimivalle Attendo Oy:n hoivakoti Herttuattarelle 200 000 euron uhkasakon. Aluehallintoviraston mukaan hoivakodin toiminta ei ole lain edellyttämällä tasolla muun muassa henkilöstövajeen ja lääkehoidollisten puutteiden takia.

Aluehallintoviranomaisten lähettämän tiedotteen mukaan viranomaisille on tullut paljon yhteydenottoja Kangasalla toimivan Attendo Herttuattaren toimintaan liittyen.

Hoivakodissa on ollut muun muassa henkilöstövajetta ja lääkehoitoon liittyviä ongelmia.

Yllätystarkastus paljasti vakavia puutteita

Hoivakotiin tehtiin heinäkuussa yllätystarkastus, jossa havaittiin useita vakavia ja pitkään jatkuneita puutteita. Asukkaita oli esimerkiksi tehostetussa palveluasumisessa paikalla 40, vaikka hoivakodille on myönnetty lupa vain 25 asukkaaseen. 

Myöskään perushoito ei ollut yksikössä asianmukaisella tasolla.

Lääkkeiden säilytyksessä, antamisessa ja käsittelyssä oli tapahtunut lukuisia virheitä. Herttuattaren asukkaille oli esimerkiksi annettu toisille asukkaille tarkoitettuja lääkkeitä, ja välillä lääkkeitä oli unohdettu antaa kokonaan.

Huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä oli kadonnut, eivätkä hoitajat olleet saaneet riittävää ohjeistusta lääkkeiden antamiseen tai työhönsä ylipäätään. 

Hoitajien nopea vaihtuvuus oli myös aiheuttanut vaaratilanteita yksikössä, sillä asukkaita ei oltu tunnettu tarpeeksi hyvin. 

200 000 euron uhkasakko, toiminta korjattava elokuuhun mennessä

Hoivakodille oli annettu ohjausta epäkohtien parantamiseksi, mutta Aluehallintoviraston mukaan epäkohtia ei oltu saatu korjattua riittävästi tarkastukseen mennessä. 

Hoivakodin toiminnan keskeyttämistäkin harkittiin, mutta lopulta Avi päätyi antamaan määräyksen epäkohtien korjaamiseksi tehostettuna 200 000 euron uhkasakolla. 

Attendo Herttuattarella on elokuun 11. päivään asti aikaa korjata epäkohdat. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja