Kanadan Virtanen käy henkistä kiekkosotaa suomalaisten sukulaistensa kanssa

Suomalaiset sukujuuret omaava Jake Virtanen edustaa Kanadaa 26. joulukuuta Helsingissä alkavissa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

NHL-seura Vancouver Canucksissa pelaava 19-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 19 ottelua tehoin 1+3. 

Virtasen isovanhemmat muuttivat Suomesta Kanadaan vuonna 1967. Jaken isän, Rainer Virtasen, mukaan isovanhempien matka ei sujunut täysin ongelmitta, sillä paikan päällä Kanadan Vancouverissa perheelle selvisi, että heitä odottanut tuttavaperhe asuikin 500 kilometrin päässä USA:n Vancouverissa.

- He olivat majoittumassa ystäviensä luokse. Kun vanhempani antoivat osoitteen taksikuskille, kuljettaja ei löytänyt moista osoitetta koska se oli Washingtonin osavaltion Vancouverissa, Rainer-isä kertaa vanhempiensa matkaa Toronto Sun -sanomalehdelle.

Rainerin mukaan Virtasten suvussa on viime aikoina käyty pientä henkistä taistelua MM-kisojen tiimoilta. 

- Setäni kiusoitteli isääni, että Jaken ei tarvitse lähteä pelaamaan Kanadalle, sillä kultamitalit ovat jo varattu Suomelle, Rainer totesi lehdelle.

Jake Virtaselle menestyminen ei ole vierasta, sillä vuosi sitten hän oli voittamassa Kanadalle nuorten MM-kultaa kotikisoissaan. Silti Suomessa pelattava MM-turnaus on kaksoiskansalaisuuden omaavalle Virtaselle erikoislaatuinen tapahtuma.

- Luultavasti isäni on vielä enemmän innoissaan, kun hän pääsee vanhaan kotimaahansa, Jake Virtanen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat