Mainos

Kanadalaismiehet vaihtuivat vauvoina sairaalassa 41 vuotta sitten – ”Olen järkyttynyt ja vihainen”

Kaksi syrjäisessä kanadalaisessa intiaaniyhteisössä asuvaa miestä ovat saaneet selville, että he vaihtuivat synnytyksen jälkeen 41 vuotta sitten, kertoo CBC News. 

Leon Swanson ja David Tait syntyivät vuonna 1975 kolmen päivän välein manitobalaisessa Norway House Indian -sairaalassa.

Nyt, yli 40 vuotta myöhemmin tehty DNA-testi on paljastanut, että Taitin biologinen äiti on kasvattanut Swansonin, Swansonin biologinen äiti puolestaan Taitin.

Tämä on jo toinen kerta vuoden sisällä, kun samasta sairaalasta paljastuu lasten vaihtuminen. Swanson ja Tait vaativat DNA-testejä sen jälkeen, kun ensimmäinen tapaus oli paljastunut.

Tait kertoi lehdistötilaisuudessa olevansa tapahtuneesta järkyttynyt ja vihainen.

– Haluan vastauksia niin kovasti. Tämä vaikuttaa meihin tavalla tai toisella, tiedän sen. Tämä tulee olemaan pitkä matka, hän sanoi CBC Newsille.

Kanadan terveysministeri Jane Philpott sanoi, että tapaukset tutkitaan tarkkaan.

– Tällaiset tapaukset ovat kanadalaisille valitettava muistutus siitä, että kaikille alkuperäiskansojen jäsenille on varmistettava kiireesti korkealaatuinen terveydenhuolto.

Viime vuonna Ranskassa paljastui, että kaksi 20-vuotiasta naista olivat vaihtuneet synnytyssairaalassa. He saivat korvaukseksi 400 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.