Kamala Harris poseeraa muotilehti Voguen kannessa – kiusalliset spekulaatiot ja syytökset alkoivat sinkoilla välittömästi

6:47
"Olen ensimmäinen, mutta en viimeinen" - Tällainen on Yhdysvaltain tuleva varapresidentti Kamala Harris

Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispuoliseksi varapresidentiksi nousevan Kamala Harrisin kuvat muotilehti Voguen kannessa herättävät hämmennystä.

Muotilehti Voguen helmikuun numeron kannessa poseeraa tammikuussa ensimmäisenä naisena Yhdysvaltain varapresidentiksi pian nouseva Kamala Harris.

Tulevan numeron kansi paljastettiin viikonloppuna sosiaalisessa mediassa ja siitä nousi välittömästi valtaisa kritiikkiryöppy. Muun muassa Daily Mail kertoo Voguen saaneen syytöksiä siitä, että tummaihoisen Harrisin ihoa olisi muokattu vaaleammaksi.

– Kamala Harrisin iho näyttää niin vaalealta kuin tummaihoisen naisen iho voi olla, ja silti Vogue sössi valotuksen hänen kuvissaan, eräs hämmästeli The Guardianin mukaan.

Kritiikkiä kirvoitti myös se, että Harris oli puettu kanteen melko vaatimattomasti tummaan housupukuun ja valkoiseen paitaan. Jalassa tällä on Conversen tennarit. Twitterissä moni katsoi asun olevan liian vaatimaton arvostetun muotilehden kansikuvaksi. Lisäksi kuvan on kritisoitu näyttävän koevedokselta.

– Kuva itsessään ei ole kamala kuva. Se vain jää kauas Voguen standardeista. Vähän kuin läksyt, joiden tekeminen on jätetty viimeiseen aamuun, eräs arvio kuului.

– Kamala näyttää kauniilta missä tahansa asussa, mutta tämä Voguen kansi ei tee kunniaa ensimmäiselle naiselle ja värilliselle ihmiselle Yhdysvaltain varapresidenttinä, toinen pohti.

Harris itse ei ole kommentoinut kansikuvia. Toimittaja Yashar Ali sen sijaan väitti Daily Mailin mukaan sunnuntaina Twitterissä, että Harrisin tiimin kanssa olisi alun perin sovittu toisenlaisesta kansikuvasta, jossa tulevalla varapresidentillä on vaaleansininen puku yllään. Alin mukaan kuva-asiasta Harrisin tiimin kanssa neuvotelleeseen Voguen tiimiin kuului myös päätoimittaja Anna Wintour.

Vogue julkaisikin myöhemmin Instagram-tilillään myös kuvan toisenlaisesta kannesta, jossa Harris  todellakin poseeraa vaaleansinisessä puvussa mustan sijaan. Kyseisessä vaihtoehdossa hänen jalkineitaan ei näy, sillä kyseessä ei ole kokovartalokuva.

Uutiskanava CNN:n mukaan jotkut epäilivät Twitterissä ensimmäistä kuvaa jopa väärennökseksi, jonka jälkeen Voguesta kuitenkin kommentoitiin, ettei asia ole näin. Voguesta kerrottiin sen sijaan, että otosta, jossa Harrisilla on yllään vaaleansininen puku, tullaan käyttämään diginumeron kannessa, mutta ensimmäinen, kohua herättänyt otos tulee olemaan printtinumeron kannessa.

Myös CNN:n lähde kertoo Harrisin tiimin odottaneen, että kannessa nähtäisiin vaaleansinisessä puvussa otettu kuva ja rennompi asu päätyisi lehden sisäsivuille kuvitukseksi. Saman lähteen mukaan Harrisin tiimi oli toivonut kansikuvaa vaihtoon, vaikka printtilehden painaminen on tiettävästi aloitettu jo joulukuussa.

Päätoimittaja Anna Wintour ei ole niin ikään kommentoinut kuvakohua, vaikka Daily Mailin mukaan joissain twiiteissä on vaadittu jopa Wintouria eroamaan päätoimittajan paikalta kohun seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja