Mainos

Kälviän poliisisurma lavastetaan uudelleen

Alustavan tarkastuksen mukaan yliajossa käytetyssä ajoneuvossa ei ollut teknisiä vikoja.

Poliisi lavastaa uudelleen Kälviällä vajaat kaksi viikkoa sitten poliisin kuolemaan johtaneen yliajon.

Poliisin mukaan tähän mennessä suoritetuissa kuulusteluissa tapahtumien kulku on saatu selvitettyä. Kuulusteluissa on kuultu sekä paikalla olleita poliiseja että tapauksen nähneitä siviilihenkilöitä.

- Suoritetun tapahtumapaikkatutkinnan, turma-auton tarkastuksen ja kuulustelujen avulla on tapahtuneesta saatu melko selkeä kuva, rikoskomisario Jyrki Haapala kertoo.

Tapahtumien kulun selvittämiseksi yliajo lavastetaan uudelleen. Poliisin mukaan uudelleenlavastuksen aikaa ja paikkaa ei ilmoiteta julkisuuteen.

Todistajien kuulemisen lisäksi yliajajan auto on tutkittu sekä poliisin teknisen tutkinnan että katsastusinsinöörin toimesta. Auton alustavan tarkastuksen perusteella näyttää siltä, että ajoneuvo on renkaiden kulutuspintoja lukuun ottamatta ollut lainmukaisessa ajokunnossa. Tarkempi raportti katsastusinsinöörin tutkimustuloksista saadaan myöhemmin.

Kesäkuun lopulla sattunutta yliajoa tutkitaan edelleen alkuperäisillä nimikkeillä eli murha, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä törkeä rattijuopumus, poliisi kertoo.

Piikkimattoa asettamassa ollut poliisimies kuoli vajaat pari viikkoa sitten, kun poliiseja pakoon kaahannut nuori mies ajoi hänen päälleen.

Surmansa saanut poliisimies haudataan lauantaina. Siunaustilaisuus pidetään Kruunupyyssä Alavetelin kirkossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.