Mainos

Kaleva: Lääkärit siirtyivät yksityisille vastaanotoille

Työterveyshuolto ja yksityiset vastaanotot työllistävät lääkäreitä yhä kiihtyvässä tahdissa.

Sanomalehti Kalevan mukaan kuluneen kymmenen vuoden aikana työterveyshuolto ja yksityisvastaanotot ovat kaksinkertaistaneet kokonsa. Sen sijaan terveyskeskuksissa lääkäreitä on yhtä paljon kuin 90-luvun laman aikaan.

Yksityisellä ja työterveyspuolella lääkäreitä kiinnostavat erityisesti työn positiiviset puolet ja terveyskeskustyön huonojen puolien puuttuminen. Lääninlääkäri Hannele Havanka Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirastosta arvioi Kalevassa, että työterveyslääkärin ja monen yksityisen lääkärin työstä puuttuvat epäsäännölliset työajat, kuoleman kohtaaminen ja vaikeat ihmiskohtalot. Nämä ovat lääkäreiden arkea terveyskeskuksissa.

– Me teemme työtä terveyskeskuksissa kaikkien kansanryhmien kanssa. Lasten, vanhuksien, hyvä- ja huono-osaisten, joten tautien- ja elämänkirjo on laajempi kuin yksityisellä puolella, kertoo puolestaan Helsingin terveysasemien johtaja Antti Iivanainen.

Työterveyslääkärin pakeille päätyvät terveyskeskuksia useammin perusterveet potilaat, joilla on yksittäisiä vaivoja kuten flunssaa. Terveyskeskuksissa lääkärit kohtaava useammin moniongelmaisia potilaita.

Yhtensä selittävänä tekijänä on myös työllisyyden kasvu. Se tuo työterveydenhuollon piiriin lisää potilaita ja lääkäreiden tarve lisääntyy. Samaa vaikutusta terveyskeskuksiin tuottaa väestön ikääntyminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.