Mainos

Kaleva: Hanskakuristajan tuomio lieveni hovissa

Rovaniemen hovioikeus on lieventänyt niin sanottuna hansikaskuristajana tunnetun Michael Maria Pentholmin väkivaltarikostuomiota, kertoo sanomalehti Kaleva.

Pentholm tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa viime kesäkuussa kolmesta tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus alensi rangaistuksen neljään vuoteen ja viiteen kuukauteen ja samalla lievensi rikosnimikkeet kolmeksi törkeäksi pahoinpitelyksi.

Pentholm muun muassa pakotti kotiinsa tulleen naisen riisuuntumaan, kaatoi tämän lattialle ja kuristi tätä. Rikokset tehdessään hän käytti hansikkaita.

Hovioikeus uskoi miehen kertomuksen siitä, että kuristamisen taustalla oli halu harrastaa sadomasokistista seksiä ja katsoi jääneen toteen näyttämättä, että miehen tarkoituksena olisi ollut tappaa nainen.

Sanomalehti Kalevan mukaan Pentholmille tehty mielentilatutkimus pitää häntä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Käräjäoikeus määräsi hänet istumaan koko tuomionsa vankilassa, mutta hovioikeuden mukaan edellytyksiä päättää koko tuomion istumisesta vankilassa ole.

Pentholm oli aiemmin nimeltään Jukka Lindholm. Hänet on takavuosina tuomittu runsaaksi 15 vuodeksi vankilaan muun muassa useista kuristamalla tehdyistä henkirikoksista, seksuaalirikoksesta ja muista rikoksista. Hän surmasi vuonna 1986 äitinsä, vuonna 1987 12-vuotiaan tytön ja vuonna 1993 naisystävänsä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.