Kalastajan pata 3.3.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Kalastajan pata


4 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 punaista paprikaa
1 prk (400g) säilykeherkkusienipaloja
1 prk (400g) tomaattimurskaa
2 1/2 dl vettä
1 tl timjamia
suolaa ja pippuria
500g haukifilettä
silputtua persiljaaKuori ja viipaloi sipulit. Pese ja leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja laita sipulit sekä paprikat pannulle muutamaksi minuutiksi. Avaa molemmat säilykepurkit ja laita sekä herkkusienet että tomaattimurska pannulle. Lisää vesi ja mausteet.
Leikkaa molemmat kalafileet neljään osaan - laita kalapalat kypsymään pannulle vihannesten päälle. Anna kalapalojen kypsyä kunnes liha on täysin vaaleaa. Voit halutessasi käyttää kalan myös seitä tai siikaa.
Tarkista vielä maku. Tarjoa kalastajan pataa joko keitetyn riisin kanssa tai paahda vaalea leipä, jonka asetat keittolautasen pohjalle. Annostele kalastajan pataa paahdetun leivän päälle.

Lue myös:

    Uusimmat