Kalan hiillostaminen ja leipä ja juustosalaatti 8.8.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

Kala kannattaa umpiperata hiillostusta varten. Kalaa ei ole tarpeen suomustaa ennen hiillostamista, kypsästä kalasta suomuvaippa irtoaa helposti ja kala säilyy maukkaana. Lado kalat öljyttyyn halsteriin vuorotellen pää vasemmalle ja oikealle.

Hiillosta kaloja käännellen kunnes silmät vaalenevat ja evät irtoavat helposti. Suolaa kalat vasta hiillostuksen lopussa karkealla suolalla. Anna kalojen vetäytyä esim. voipaperiin käärittynä pari minuuttia. Voit halutessasi valella kaloja ja ripotella silputtua tilliä päälle.

LEIPÄ JA JUUSTO SALAATTI

1 maalaisleipä
6-8 pientä tomaattia
1 kerä rapeaa salaattia
100g brie tai mozzarella juustoa
1 keskikokoinen kurkku tai kesäkurpitsa
2 dl kuivattuja tomaatteja
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
2 rkl basilikan lehtiä
2-4 lehtisellerin vartta
2 tl punaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Koverra leipä ontoksi. Kuutioi leivän sisus salaattiin. Laita ensin revittyjä salaatinlehtiä leivän sisään. Puolita tomaatit, kuutio juusto ja kurkku sekä kuivatut tomaatit ja pilko lehtiselleri.

Laita kaikki leivän sisälle ja pistä vielä muutama oliivi ja basilikan lehtiä salaatin päälle antamaan makua. Valmista kastike erillisessä kulhossa ja kaada se salaatin sekaan juuri ennen tarjoamista.

Lue myös:

    Uusimmat