Mainos

Kaksikymmentä ihmistä syytteeseen Lokapojat-jutussa

Kaksikymmentä ihmistä saa syytteen Lokapojat-yritykseen liittyvässä rikosjutussa. Joukossa on sekä yhtiön johtoa että työntekijöitä.

Yhtiön epäillään syyllistyneen toiminnassaan laittomuuksiin muun muassa jätteen kuljettamisessa ja säilyttämisessä. Lisäksi yhtiön epäillään erehdyttäneen asiakkaitaan ja sopimuskumppaneitaan.

Pääkaupunkiseudulla toimineen yrityksen säiliöautojen epäillään laskeneen useiden vuosien ajan laittomiin paikkoihin yli 30 000 tonnia nestemäistä jätettä. Luonnolle haitallisia ravintolarasvoja, ulostejätettä ja erilaisia jäteöljyjä kipattiin luontoon ja sadevesiviemäreihin.

Rikosten uskotaan tapahtuneen vuosien 1999 ja 2008 välillä.

Yhtiön johto joutuu vastaamaan aikanaan käräjillä syytteeseen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja kahdesta törkeästä petoksesta. He ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Osaa yhtiön entisistä ja nykyisistä työntekijöistä puolestaan syytetään avunannosta törkeään ympäristön turmelemiseen. Työntekijät ovat toimineet yhtiössä syyttäjien mukaan jätteen kuljetustehtävissä noudattaen yhtiössä yleisesti käytössä olleita toimintatapoja ja työnjohdon antamia määräyksiä.

Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjät ilmoittivat ratkaisuistaan tänään. Asia tulee aikanaan esille Vantaan käräjäoikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.