Mainos

Kaksi Suomen kuljetusyritystä Venäjän mustalla listalla

Venäjän tullikomitea on kieltänyt 37 kansainväliseltä kuljetusliikkeeltä TIR-kuljetukset Venäjälle tai Venäjän kautta. Suomen kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio kertoi tänään, että mustalle listalle on joutunut myös kaksi suomalaista yritystä.

Maaliskuun lopussa tehty päätös, jota ei ole tarkemmin perusteltu, koskee Sainion mukaan kuljetusyrityksiä 16 eri maasta. Yritysten mielestä Venäjän tullin menettely rikkoo kansainvälisen liikenteen TIR-sopimusta.

Yritysten autot pääsevät Venäjälle vain, jos rajalla maksetaan kaikki tullimaksut ja verot, jotka normaalisti tavaran vastaanottaja maksaa perillä.
-Näyttää siltä, että Venäjän tulli haluaa maksattaa valtiolle kuuluvat tullit ja verot ulkomaisilla kuljetusyrityksillä eikä oman maansa yrityksillä, Sainio sanoi.

Tämän lisäksi 478 kuljetusyritystä 22 eri maasta on määrätty ajamaan vain tietyillä reiteillä ja tullaamaan kuormansa ainoastaan määrätyssä terminaalissa Moskovassa. Suomen kuorma-autoliitto on vedonnut asiassa useisiin ministereihin ja esittänyt, että nämä vaikuttaisivat omia kanaviaan tilanteen ratkaisemiseksi.

Liiton edustajat matkustavat toukokuun alussa Moskovaan selvittämään valtiollisen tullikomitean boikottiperusteita. Tarkoituksena on keskustella myös muista suomalaisen rekkaliikenteen tulliongelmista Venäjällä.

Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU on esittänyt vastalauseen Venäjän pääministerille Viktor Tshernomyrdinille ja valtion tullikomitealle. Myös EU:n komissio on paheksunut Venäjän menettelyä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.