Kaksi palomiestä loukkaantui poikkeuksellisessa Ruokolahden hydrokopterionnettomuudessa – tapaus ei johda rikostutkintaan

Tammikuun lopulla Ruokolahden palokunnalle järjestetyssä viikkoharjoituksessa tapahtunut hydrokopterionnettomuus ei johda rikostutkintaan. Onnettomuudessa loukkaantui kaksi palomiestä.

Lappeenrannan poliisi pyysi tapahtumasta Avin työsuojelun vastuualueelta lausunnon sen selvittämiseksi, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Avin lausunnon mukaan työnantajan edustajan syyksi luettavat laiminlyönnit muun muassa koneen vaarojen tunnistamisessa ovat niin vähäisiä, ettei asiassa ole tarvetta suorittaa esitutkintaa. Yleinen etu ei myöskään vaadi asiassa enempää selvittämistä. 

Onnettomuuden jälkeen Etelä-Karjalan pelastuslaitos suoritti oma-aloitteisesti selvitystä siitä, millä keinoin hydrokopterin käytön turvallisuutta voidaan parantaa. 

Onnettomuus tapahtui harjoituksessa, johon oli pyydetty Etelä-Karjalan pelastuslaitos esittelemään hydrokopteria. 

Hydrokopteri eli jääkiitäjä on eteenpäin työntävällä ilmapotkurilla varustettu, kevyehkö kulkuneuvo. Kopteri pystyy liikkumaan jäällä, vedessä ja lumella. Hydrokopteria on käytetty saaristossa ja rannikolla kelirikko- ja talviaikana.

Lue myös:

    Uusimmat