Mainos

Kaksi otettiin kiinni surmatutkimuksissa Imatralla

Imatran poliisi on edennyt imatralaisen koulutytön surman tutkinnassa.

Imatran uhrin muistokynttilöitä

Tänään imatralaisen koulutytön surman tutkimuksissa otettiin kiinni kaksi miestä. Toinen vapautettiin iltapäivällä, mutta toisen kuulusteluja jatkettiin vielä illalla. Ketään ei kuitenkaan ollut pidätetty.

14-vuotias tyttö löytyi kuolleena Imatrankosken urheilukentän vierestä eilisaamuna. Tytön löysi yön etsinnöissä mukana ollut isä. Ruumiinavaus on varmistanut henkirikoksen, mutta poliisi oli vielä tänään varsin vaitonainen surman yksityiskohdista.

-Tutkimukset ovat jatkuneet tapahtumaolosuhteiden ja uhrin liikkeiden selvittämisellä, mutta surman tekotavan pidämme vielä vain poliisin tiedossa, korosti tutkintaa johtava komisario Veikko Nyyssönen.

Tyttö oli lähtenyt tiistai-iltana Lappeentiellä sijaitsevasta tanssikoulusta polkupyörällään kohti Linnankoskella sijaitsevaa kotiaan.

Tiedustelujen ja turhien etsintöjen jälkeen omaiset ilmoittivat tytön katoamisesta poliisille. Pimeys ja sade vaikeuttivat yön etsintöjä. Uhrin löysi lopulta hänen isänsä eilisaamuna Imatrankosken urheilukentän vieressä kulkevan Sulkukujan ojasta.

Poliisi epäilee rikoksen tekijän tahrineen vaatteensa sekä jalkineensa kuraan ja kaipaa lisää asiaan liittyviä havaintoja. Poliisi haluaa myös tietoja mm. vaaleasta henkilöautosta, joka oli pitkään pysäköitynä Imatrankosken kirkon ja koulun välillä.

Naisten ahdisteluja ja selvittämätön raiskaus

Imatran uhri

Imatrankoskentien varressa Vuoksen itäpuolella tapahtui viime toukokuussa edelleen selvittämätön raiskaus. Tapahtumapaikka on alle kilometrin päässä tytön löytöpaikasta.

Komisario Nyyssösen mukaan tapausten välistä yhteyttä tutkitaan tarkkaan. Tutkimuksissa on myös ilmennyt, että joitakin naisia on alueella seurattu ahdistelevasti. Kaikista tapahtumista pyydetään ilmoittamaan poliisille numeroon 05-7323602.

Rikosta tutkii kahdeksan imatralaispoliisia ja tästä päivästä alkaen myös keskusrikospoliisi. Uhrin löytöpaikalta on matkaa Imatrankosken yläasteelle vain pari sataa metriä. Pidetyn koulukaverin menetys on ollut tavaton järkytys, ja koululla aloitetaan kriisiryhmän toiminta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.