Kaiken voittanut maailmanlistan ykkönen teki historiaa ja vetäytyi tenniskentiltä – palaa lähes kahdeksan vuoden tauon jälkeen suoraan huipulle

Belgialainen tennistähti Kim Clijsters palaa ammattilaiskentille ensi viikolla Dubaissa. Clijsters, 36, vetäytyi tenniskentiltä vuoden 2012 US Openin jälkeen.

Clijsters ilmoitti paluustaan jo viime syyskuussa, mutta sunnuntaina hänen paluunsa ajankohta varmistui. Belgialainen ilmoitti Instagran-tilillään hyväksyneensä Dubain turnauksen järjestäjien tarjoaman villin kortin.

– Minulla on ollut joitain ongelmia sen jälkeen, kun ilmoitin paluustani, mutta odotan innolla, että pääsen kentälle, ja sitä, mitä tämä uusi luku tuo tullessaan, Clijsters kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Clijstersin kerrottiin aiemmin kärsineen loukkaantumisista vuoden lopulla. Nyt tullut ilmoitus tarkoittaa sitä, että hänen paluunsa aikaistuu aiemmista suunnitelmista. Aiemmin hän oli ilmoittanut paluuajankohdakseen Monterreyn turnauksen maaliskuussa.

– En malta odottaa paluutani, ja että pääsen pelaamaan fanien edessä. Tuki ja kannustus, jota olen saanut paluuilmoitukseni jälkeen on ollut uskomatonta, Clijsters sanoi WTA:n haastattelussa.

Dubaissa pelataan 17.–22. helmikuuta, ja mukana on koko naistenniksen kärkikaarti. Palkintorahaa turnauksessa jaetaan yli 2,5 miljoonaa dollaria.

Edellinen paluu oli menestys

Clijsters palaa kentille jo toista kertaa uransa aikana. Ensimmäisen kerran hän vetäytyi ammattilaiskiertueelta vuonna 2007. Tuolloin 24-vuotias Clijsters oli voittanut kerran US Openin ja ollut finaalissa Australiassa ja kahdesti Ranskassa. Hän oli noussut ensimmäisen kerran WTA-rankingin ykköseksi vuonna 2003 ensimmäisenä belgialaisena.

Vuonna 2005 Clijsters alkoi kuitenkin vihjailla vetäytymisestään. Loukkaantumisista kärsinyt belgialainen muun muassa sanoi BBC:lle pitävänsä voittamisesta, mutta arvostavansa myös tenniskentän ulkopuolista elämää vähintäänkin yhtä korkealle.

Vetäydyttyään tenniksestä Clijsters meni naimisiin ja sai ensimmäisen kolmesta lapsestaan, kunnes palasi kiertueelle heinäkuussa 2009.

Tuosta alkoi Clijstersin uran menestyksekkäin ajanjakso. Hän voitti US Openin heti kolmannessa turnauksessaan ja toisti voittonsa vuonna 2010. US Openin voiton myötä hänestä tuli ensimmäinen Grand Slam -voiton saavuttanut äiti lähes 30 vuoteen.

Australian avoimen mestaruuden Clijsters voitti vuonna 2011. Tuo voitto nosti hänet takaisin maailmanlistan ykköspaikalle ensimmäisenä lapsen saaneena naisena tietokonepohjaisten rankingien vuonna 1975 alkaneessa historiassa.

Kaikkiaan Clijsters on ennen toista paluutaan voittanut neljä Grand Slam -turnausta ja yhteensä 41 kaksinpeliturnausta. Nelinpelissä turnausvoittoja on kertynyt 11. Hän on ollut maailmanlistan ykkösenä niin kaksin- kuin nelinpelissä. Clijsters on tienannut uransa aikana yli 24 miljoonaa dollaria.

 

Lue myös:

    Uusimmat