"Katsokaa telkkarista" – Jasmi Joensuu tilitti uutta takaiskuaan surullisena

Jasmi Joensuuta on viime ajat koeteltu sprinttikilpailuissa. Pekingin olympialaisten sauvarikon jälkeen hän kaatui nyt ja koki uuden sauvarikon Salpausselän kisojen sprintissä. Suomalaishiihtäjä oli haastattelualueella surullisena.

Pekingin olympialaisten sprintissä Joensuu oli eränsä kärkikahinoissa ensimmäisen laskun jälkeen, mutta menetti sen jälkeen pelin sauvarikkoon. Nyt Joensuun vauhti oli lupaavan oloista Salpausselän kisoissa niin ikään vapaalla hiihtotavalla sivakoidussa sprintissä, mutta mahdollisuudet välieriin kariutuivat kaatumiseen ja sauvarikkoon.

Joensuu vastasi kaatumisensa syihin lyhyesti.

– En minä tiedä, katsokaa telkkarista. Osuin kai siihen Rosien (Brennan) sukseen. En osaa sanoa, en nähnyt sitä.

Joensuu sanoi olonsa olevan "aika tyhjä".

– Ei minulla ole mitään selityksiä. Pitää pysyä pystyssä ja pitää sauvat ehjinä. Tämä oli nyt toinen kerta putkeen, Joensuu tilitti.

– Se on hyvä, että huomenna pääsen hiihtämään sentään, kun minut on nimetty joukkueeseen. Huomenna saa purkaa kaiken, Joensuu viittasi 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuun.

Joensuulla oli ollut käsiteltävää jo Pekingin tapahtumissa. Hän vastasi pyöritellen kysymykseen, ehtikö hän päästä siitä pettymyksestä yli ennen tätä takaiskua.

– Varmaan minä pääsin siitä yli. En minä oikein tiedä. Tämä jatkuu, mutta kai tämä onni jossain vaiheessa kääntyy.

Joensuu sai Salpausselän yleisöltä loppusuoralle äänekkäät aplodit, ja suomalainen puristi lopun sisukkaasti maaliin, vaikka jäi selkeästi eränsä viimeiseksi.

– Tänään olisi ollut aika mahtava hiihtää vielä tuon yleisön edessä. On niin paljon porukkaa tullut katsomaan ja on paljon tuttujakin, mutta en pystynyt tänään parempaan.

"En tiedä, missä vaiheessa tuuri kääntyy"

Karsinnasta kymmenenneksi nopeimpana jatkoon hiihtänyt Joensuu koki, että hänellä oli tänään muuten hyvä kulku. Tavoite oli selkeä: saada ensimmäinen henkilökohtainen finaalipaikka tälle kaudelle ja samalla koko uralle maailmancup-tason mittelöissä.

– Tänään olisi ollut hyvä mahdollisuus ottaa se, mutta en minä halua selittää.

Jahti jatkuu loppukauden sprinteissä.

– On tässä vielä hyviä kisoja. Varmasti jossain vaiheessa se tuuri kääntyy, mutta en tiedä, missä vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat