Mainos

Kahvinjuonti pienentää rintoja

Tietty geeni tietyssä paikassa ja kas, kahvinjuonti pienentää rintojasi. Ruotsalaiset tutkivat kahvitauon vaikutuksia kuppikokoon hämmästyttävin seurauksin.

Ruotsalaiseen tutkimukseen osallistui 270 kahvia juovaa naista. Tutkimustulokset olivat selkeät: mitä enemmän kahvetta kaatoi kurkustaan alas, sitä enemmän rinnat pienenivät.

"Yksi selitys voisi olla, että kofeiini vaikuttaa solujen kasvuun. Kyse voi kuitenkin olla myös kahvin vaikutuksesta kehon hormoneihin", kuvailee Helena Jernström Lundin yliopistosta.

Kaikilla kofeiinijuoma ei vaikuttanut samalla tavalla, sillä kahvinjuonti vaikutti rintojen kokoon tietyn geenivariaation omaavilla naisilla. Myöskin hormonivalmisteiden käyttö esti rintojen kutistumisen. Noin puolet ruotsalaisnaisista kuuluisi näin ollen ryhmään, jolla kahvitaukojen määrä todella vaikuttaa!

Syöpäriski pienenee

Rintojen pieneneminen ei myöskään ole kokonaan paha asia, sillä samalla pienenee rintasyövän riski. Jernström on näet aiemmin tutkinut myös kahvin ja rintasyövän yhteyttä. Tutkimuksessa kävi ilmi, että rintasyövän riskiä voi pienentää imaisemalla sisuksiinsa vähintään kolme kuppia kahvia päivittäin!

Tutkija muistuttaa myös, että kahvikuppiin täytyy kurkistaa huomattavasti syvemmälle, ennenkuin tuloksia voidaan pitää tieteellisesti todistettuna faktana.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Aftonbladet

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.