Uhkailua kahteen kuopiolaiskouluun: Ensimmäisen taustalla vitsi ja automaattinen tekstinsyöttö, toisen tapauksen uhkailija poliisin puhuteltavana

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että kahteen kuopiolaiseen kouluun kohdistettiin väkivaltaiset uhkaukset myöhään eilen illalla viestipalvelusovelluksessa.

Hatsalan kouluun kohdistettu väkivallantekouhkaus on paljastunut lasten vitsailuksi. Lapset olivat kirjoitelleet ja vitsailleet toisilleen palvelussa ja yksi Hatsalan koulun oppilas oli kertomansa mukaan kirjoittanut keskusteluun sanan, joka muistutti kouluammunta -sanaa ja puhelimen tekstinkäsittely oli korjannut sanan automaattisesti juuri tuohon ”kouluammunta”-muotoon.

Koululainen oli ehtinyt lähettää viestin kavereilleen ennen kuin huomasi vahingon ja hän oli poistanut viestin välittömästi viestipalvelusovelluksesta.

Hatsalan koulu jatkaa turvaamistoimenpiteitä toistaiseksi ja poliisi seurailee myös koulunkäynnin sujumista, vaikka uhkailu osoittautuikin hölmöilyksi.

Minna Canthin kouluun kohdistetun uhkauksen tekijä on tiedossa, Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä.

Poliisin mukaan kyseessä on koululainen ja häntä puhutetaan parhaillaan. Poliisi on ollut tapausten vuoksi paikalla molemmilla kouluilla tänään.

Lue myös:

    Uusimmat