Kahden lapsen äiti Jenny, 22: Tiedän ärsyttäväni muita äitejä

Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisessä jaksossa 9. lokakuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa Harkiman perhe Porvoosta. Perheen 22-vuotias äiti Jenny kertoo, että kuukausi Fanny-kuopuksen syntymästä arki sujuu loistavasti – perheen isäkin on viihtynyt vakiotyössään!

Erilaiset äidit -sarjan ensimmäisessä osassa nähdyn Harkiman perheen äiti Jenny ei omien sanojensa mukaan koe jäävänsä paitsi mistään, vaikka onkin perustanut perheen jo nuorena.

– Ehdin kokea aika paljon ennen kuin tulin ensimmäistä kertaa raskaaksi: matkustelin, olin vaihdossa ulkomailla ja biletin 18 täytettyäni. Totta kai tulee välillä sellaisia oloja, että voi vitsi, kun voisi vain lähteä vapaasti viettämään iltaa. Esimerkiksi nyt parhaan ystävän syntymäpäivien juhliminen ei onnistunut, kun kuopus ei suostunut syömään tuttipulloa, vaan vaatii äidin kotiin. Se harmittaa, mutta juhlimaan ehtii toistekin.

Äiti ei voi olla itsekäs

Toisin kuin villiä ja vapaata 22-vuotiaan elämää elävät ikätoverinsa, perheellisen arkeen kuuluu enemmän vastuuta ja rutiineita.

– Joka aamu, kun me heräämme, joudumme ajattelemaan ensin jotain muuta kuin itseämme. Ensimmäisenä on mielessä lasten aamiainen, hampaiden harjaus ja vasta sitten omat tarpeet.

Perhe-elämä on lähtenyt hyvien tuoreimman tulokkaan jälkeen käyntiin. Perheen isä Miika on viihtynyt uudessa vakiotyössään ja arki kotona on ollut mutkatonta.

– Mitään mustasukkaisuutta ei ole ollut ja Bella ja Fanny ovat nukkuneet yönsä hyvin, Jenny kertoo.

Jenny ja Miika ovatkin jo puhuneet haluavansa lisää lapsia.

– Todennäköisesti joudumme kuitenkin odottamaan niiden suunnitelmien kanssa. Haluaisin ensin saada koulutuksen. Kaiken järjen mukaan tuoreimman tulokkaan jälkeen olisi hyvä rako käydä koulut, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Esikoisenkin jälkeen piti mennä kouluun, mutta toisin kävi! Jenny naurahtaa.

Jokainen äiti sortuu arvosteluun

Jälkikäteen pohdittuna ohjelmaan osallistuminen on tuntunut Jennyn mielestä lähinnä hauskalta kokemukselta.

– Jokainen äiti sortuu arvostelemaan muita äitejä. Se on sata varmaa. Olen tehnyt varmasti jotain, joka ärsyttää muita äitejä, ja netissä on helppo ruotia niitä asioita, Jenny järkeilee.

Häntä harmittaa, jos katsojat saavat perheestä sellaisen kuvan, että he vain elelevät vanhempiensa rahoilla.

– Niin kuin sanoin jo ohjelmassa: Selviäisimme ihan hyvin omilla rahoilla, mutta elämä on paljon helpompaa ja kivempaa, kun saamme taloudellista apua vanhemmiltamme, Jenny selventää.

Erilaiset äidit AVAlla tiistaisin klo 21.30.

Liity ohjelman faniksi Facebookissa!


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja