Kolme kuollut nokkakolarissa Lapinlahdella, katso kuvat turmapaikalta – vain muutama yhtä tuhoisa turma 2020-luvulla

Lapinlahden Mäntylahdella on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli kolme ihmistä.

Kolari tapahtui puoli seitsemän jälkeen aamulla Kuopiontiellä kahdeksan kilometriä ennen Lapinlahtea. Poliisi kertoo, että pakettiauton ja henkilöauton nokkakolarissa menehtyivät molempien ajoneuvojen kuljettajat ja henkilöautossa ollut matkustaja. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä. 

Kello yhdeltä iltapäivällä poliisi kertoi, että onnettomuuspaikka on saatu raivattua ja liikenne kulkee normaalisti. Poliisi pyrkii tiedottamaan lisää onnettomuudesta viimeistään kello 16.

Poliisi kertoo, että sää tapahtuma-aikaan oli erittäin haastava. Kova tuuli ja pöllyävä lumi haittaavat näkyvyyttä ja tekevät tien pinnasta erittäin liukkaan. Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa tarkemmin onnettomuuden syytä.

Törmäykset ja suistumiset yleisimpiä

Enemmän kuin kahden ihmisen hengen vaatineet kuolonkolarit ovat Suomessa harvinaisia. Viime vuosina tällaisia onnettomuuksia on tapahtunut joitakin.

Vuoden 2022 elokuussa Savonlinnassa kuoli kolme ihmistä ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauton eturengas osui ajokaistojen välillä olevaan katukiveykseen. Tämän vuoksi auto lähti hallitsemattomaan luisuun ja törmäsi opastinpylvääseen kylki edellä. Törmäyksen seurauksena auto katkesi etuistuinten takaa.

Helmikuussa 2022 kuoli myös kolme ihmistä ja loukkaantui yksi, kun rekka ja henkilöauto ajoivat Jyväskylässä nokkakolarin valtatiellä 9.

Sastamalassa neljä ihmistä kuoli toukokuussa 2021 tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa. Sisä-Suomen poliisin mukaan Valtatie 11:llä tapahtuneen onnettomuuden uhreista kolme kuoli onnettomuuspaikalla. He olivat ohittamassa olleen auton kuljettaja ja yksi matkustaja sekä vastaan tulleen auton perässä moottoripyörällä ajanut mies, joka törmäsi kolaroineisiin autoihin. Ohittamassa olleeseen autoon törmännyt mies kuoli myöhemmin sairaalassa.

Vuoden 2020 elokuussa Nokialla sattuneessa ulosajossa 17-vuotiaan nuoren ajama auto suistui tieltä, törmäsi puuhun ja hajosi kahtia. Kyydissä olleet kolme nuorta kuolivat. Kuljettaja oli liki 1,7 promillen humalassa ja kaahasi ajoittain jopa 170 kilometrin tuntinopeudella.

Onnettomuustietoinstituutin mukaan yleisimmät onnettomuustyypit olivat vuonna 2022 vastakkaisiin ajosuuntiin ajaneiden ajoneuvojen törmäykset ja suistumisonnettomuudet. Henkilöauton ratissa turmissa kuolevista 85 prosenttia on Suomessa miehiä.

Päivitys kello 13.05: Kello yhdeltä iltapäivällä poliisi kertoi, että onnettomuuspaikka on saatu raivattua ja liikenne kulkee normaalisti. Poliisi pyrkii tiedottamaan lisää onnettomuudesta viimeistään kello 16.

Lue myös:

    Uusimmat