Kahdeksan vinkkiä: Näillä ruoka-aineksilla saat lemmen leiskumaan!

Mitkä ruoka-aineet herättävät libidon? Voisiko vastaus tähänkin löytyä kaurapuurosta? Jos kaipaat virkistystä rakkauselämääsi, kokeile näitä!

On olemassa paljonkin yllättäviä ruoka-aineita, jotka herättävät libidoa. Vai olisitko uskonut, että kaurapuuro ja kahvi on melko seksikäs yhdistelmä? Tai että pizzankin syöminen voi nostattaa halukkuuttasi? Jos haluat lisäpuhtia makuuhuoneeseen, kokeile näitä ruokia!

Aamupalaa seksinnälkäisille

Kaurapuuro aamiaisella ei kuulosta eroottiselta, mutta kokojyvät kiihdyttävät testosteronin tuotantoa, joka puolestaan lisää seksuaalista aktiivisuutta. Nauti aamiaisella myös appelsiinimehua! Woman's Health -sivustonmukaan eräs tutkimus kertoo, että enemmän C-vitamiinia nauttivat ihmiset ovat paremmalla tuulella ja saavat enemmän seksiä. Älä unohda kahvia: kahvinjuojilla on suhteellisesti korkeampi seksuaalivietti kuin kahvittomilla ihmisillä, kertoo Southwesternin yliopiston tutkimus.

Pikkuisen punaviiniä

Punaviini tekee olon lämpimäksi ja enemmän nautittuna turhan pöhnäiseksi, mutta sen vaikutukset seksiin ovat toisenlaiset. Punaviini lisää estrogeenin määrää kehossa ja kiihdyttää verenkiertoa. Jotkin tutkimukset väittävät, että alkoholi tekee sinkuista parempia suutelijoita. Mutta alkoholin vaarana on se, että liika määrä tappaa libidon. Yksi lasillinen riittää tekemään taikoja.

Suussa sulavaa suklaata

Suklaata vuorotellen kehutaan ja mollataan. Tällä hetkellä ollaan vakuuttuneita siitä, että mitä tummempi suklaa, sen parempi. Suklaan sisältämä fenyylietyyliamiinilla vapauttaa kehossa esimerkiksi endorfiinia, joka on sama yhdiste, jota vapautuu myös seksin aikana. Erään tutkimuksen mukaan seksuaalinen toimintakyky suklaansyöjillä on parempi kuin heillä, joille herkku ei maistu.

Banaania poskeen

Muutama tunti ennen suunniteltua hetkeä kannattaa nauttia banaania. Banaani vapauttaa kehossa serotoniinia, joka on tunnettu seksuaalisen mielihyvän hormonina. Se piristää mielialaa ja kaikenlisäksi banaanin sisältämä kalium vahvistaa lihaksia. Muista, että mikäli et tahdo hengityksen tuoksuvan banaanille, popsi purkka tai pastilli perään!

Seksikästä sushia

Tuore lohi ja makrilli sisältävät paljon Omega 3 -rasvahappoja. Nämä rasvahapot puolestaan ovat "seksihormonien" rakennusaine. Tonnikalasta saa seleeniä, joka menee suoraan miehen kiveksiin ja lisää spermantuotantoa. Sushin ohella nautitaan yleensä myös wasabia, jonka inkivääri kiihdyttää verenkiertoa. Soija puolestaan sisältää phytoestrogeenia, joka toimii valikoivana estrogeenin reseptorien muokkaajana ja lisää muun muassa emättimen kosteutta. Lisäksi sushin syöminen tai syöttäminen toiselle voi olla erittäin eroottista.

Mausteita ja tulisuutta

Chilin sisältämä kapsaisiini saa tulta muuallekin kuin suun limakalvoille. Kapsaisiinin vaikutukset muistuttavat seksuaalista kiihoittumista: kihelmöintiä, sydämen sykkeen kiihtymistä ja hikoilua. Chilin kanssa kannattaa kuitenkin olla myös hieman varovainen, sillä kapsaisiini ei ole vesiliukoinen ja polttelee ikävästi myös joutuessaan muille limakalvoille kuin vain suuhun.

Pizzaa kahden kesken

Pizzassa on myös paljon hyvää. Juustossa on magnesiumia, jota lihaksesi tarvitsevat rasituksessa. Pizzan päälle kannattaa valita sieniä ja parsakaalia, jotka sisältävät A-vitamiinia – joka puolestaan säätelee keltarauhashormonin tuotantoa. Keltarauhashormoni vaikuttaa seksiviettiin ja auttaa käynnistämään sen. Miehillä juusto lisää alapään verenkiertoa jopa viidellä prosentilla.

Parsaa parisuhteeseen

Parsa voi saada virtsasi haisemaan kummalle ja vaikuttaa usein myös negatiivisesti miehen sperman makuun, mutta tämä kasvi sisältää runsaasti foolihappoa ja B-vitamiinia. Nämä lupaavat intensiivisempiä orgasmeja, sillä ne nostavat veren histamiinipitoisuuksia. Histamiini on aivojen välittäjäaine, joka auttaa orgasmin saamisessa.


Kuvat: Shutterstock

Lähde: Woman's Health

Lue myös:

    Uusimmat