Kadonneiksi epäillyt huumeet johtivat virolaismiehen surmaan jouluaattona – kolmea syytetään murhasta

Helsingin käräjäoikeudessa syytetään kolmea miestä murhasta virolaismiehen kuoltua pahoinpitelyn ja puukotuksen seurauksena jouluaattona Helsingin Jakomäessä. Kaksi syytetyistä on veljeksiä.

Tapaus tuli poliisille katoamisilmoituksena 29. joulukuuta 2018. Uhri, 51-vuotias mies katosi ravintolaillan päätteeksi joulun aatonaattona.

Riita huumausaineita päättyi surmatyöhön

Syyttäjän mukaan kaikki alkoi huumausaineiden kohtaloon liittyvästä riidasta.

– [Syytetty] oli ilmoittanut, että [uhri] pitää hakata, koska asunnolta on hävinnyt huumausaineita, syyttäjä kertoo.

Syyttäjän mukaan mies oli viety kylpyhuoneeseen, jossa hän joutui raa’an lyömisen ja potkimisen kohteeksi. Mukiloinnin päätteeksi yksi miehistä oli syyttäjän mukaan ottanut naulasta metsästysveitsen, jonka 30-senttisellä terässä oli viimeistellyt teon lyömällä uhria päähän ja lopulta lyömällä terän uhrin kurkun lävitse.

Pääepäillyllä paljon huumeita

Syyttäjän mukaan rikos tapahtui aamuyöllä jouluaattona. Uhri oli teon jälkeen paketoitu muun muassa suihkuverhoon ja liinavaatteisiin ja ajettua tuolla paikalta kätkettäväksi maastoon muutamia päiviä myöhemmin. Yksi syytetyistä oli osoittanut kätköpaikan poliisille.

Tapauksen päätekijää syytetään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen hallussaan syytetään olleen 1,7 kiloa kannabista, jotain grammoja amfetamiinia, kokaiinia, metamfetamiinia ja ekstaasia, erilaisina sekoituksina sekä yli sata huumeksi luokiteltavaa rauhoittavaa lääketablettia.

Lue myös:

    Uusimmat